Nicolae Ceausescu pregatea bomba atomica!

„Din punct de vedere tehnic, dispunem de capacitatea de a fabrica arme nucleare”, isi incepea fostul lider comunist, Nicolae Ceausescu, declaratia rostita la Plenara Frontului Democratiei si Unitatii Socialiste, in mai 1989.

Cuvintele dictatorului au fost preluate de aproape toate ziarele straine, printre care „Washington Post” si „The Times”. sapte luni mai tarziu Ceausescu era executat…

In articolul intitulat “Bomba din Carpati”, publicatia rusa nota ca in urma cu doua decenii “Romania a fost cat pe ce sa se doteze cu arma nucleara”, dar acest lucru nu ar fi fost, desigur, in beneficiul URSS. Potrivit Rossiiskaia Gazeta, deja la mijlocul anilor ’70 Romania incepuse sa lucreze la propria sa arma atomica, cu ajutorul SUA si nu numai, iar in vara anului 1989, Bucurestiul era aproape de a obtine propria bomba atomica, deoarece reusise sa produca plutoniu in scopuri militare.

Potrivit unor date mentionate de publicatia rusa, la sfarsitul anilor ’80 Ceausescu ar fi solicitat RDG, Chinei si Israelului sa contribuie la grabirea lucrarilor pentru fabricarea bombei atomice romanesti. Dand asigurari ca astfel, Romania, RDG si alte tari din “lagarul sovietic”, se puteau apara de perestroika lui Mihail Gorbaciov. “Este greu de imaginat ca Bucurestiul ar fi devenit un aliat…nuclear al Moscovei si al Tratatului de la Varsovia” mai nota Rossiiskaia Gazeta, care continua cu derularea povestii incepute se pare in 1974.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.