Noutati :

Nicio sansa sa copiati la Bac anul acesta! S-au luat masuri exceptionale: elevii vor fi supravegheati video la examene si vor fi paziti cu strasnicie de profesori

24 mai, 2011 - 11:34 AM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Toleranta zero impotriva fraudei! Acesta este motto-ul sub care se organizeaza examenul de Bacalaureat din aceasta vara in Timis. Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat astazi masurile drastice care vor fi luate pentru buna desfasurare a testului de maturitate.

Pentru ca nimeni sa nu incerce sa copieze la Bac, s-a luat decizia ca fiecare sala in care se va sustine examen sa fie supravegheata video. Asadar se vor monta camere web care vor inregistra non stop ceea ce se intampla in clasa, iar toate imaginile vor fi stocate intr-un calculator.

Tototdata, in fiecare sala de testare se vor afla cate doi profesori sau invatatori supraveghetori.

Cea mai noua masura: Examenele se vor da in alte licee decat  cele in care s-a studiat

Marea majoritate a tinerilor inscrisi la Bacalaureat 2011 nu vor da examenul in liceele in care au invatat vreme de 4 ani. Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat astazi ca elevii din 36 de licee, din cele 60 cate sunt in Timis, vor sustine Bac-ul in alte unitati de invatamant decat cele in care au studiat. Cu alte cuvinte vor da examenele in scoli generale sau alte licee. Singurele 3 unitati in care copiii vor sustine examenul in aceleasi sali de clasa in care au si invatat sunt Miu, Calderon si Tudor Tanasescu.

„Nu este normal ca unui elev care a muncit si a invatat 12 ani sa-i fie furat startul de catre un elev ce nu s-a sinchisit deloc pentru scoala. Pe langa cadrele didactice de la gimnaziu si liceu, anul acesta si invatatorii vor fi cooptati la supraveghere”, a anuntat inspectorul scolar general Marin Popescu.

Seful ISJ Timis s-a declarat convins ca acuma nu s-au mai adunat bani de protocol ca in alti ani

„Exista foarte multi parinti care nu s-au ocupat de educatia elevilor in tot acest ciclu, iar acum la final se preocupa ca elevii lor sa ia Bacul. Anul acesta va fi toleranta zero fata de frauda”, a atras atentia Marin Popescu.

In Timis, in acest an sunt inregistrati 7289 de elevi care termina clasa a XII-a. Astfel, este de asteptat ca la examenul de Bacalaureat din aceasta vara sa se inscrie peste 8000 de candidati, cu tot cu cei care nu au trecut acest examen in anii anteriori.

Ce patesti daca esti prins copiind la Bacalaureat 2011?

Toti cei care sunt prinsi cu fituici sau in timp ce copiaza la examenul de Bac risca sa nu mai fie primiti sa sustina acest  examen in urmatoarele 4 sesiuni ce vor fi organizate. In plus, a atentionat inspectorul scolar general, Marin Popescu, profesorii supraveghetori care vor fi prinsi ca ii ajuta pe elevi sau inchid ochii la fraude, risca sa-si piarda locurile de munca din invatamant.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Masuri bune! Cam dure pentru cei care au crezut ca va merge ca in anii precedenti, dar sper ca elevii din clasele mai mici sa dea mai multa importanta pregatirii scolare.

 2. DEZASTRU ANUNTAT !
  VA FI CAM ASA:
  80% NOTE SUB 5
  10% DE LA 5-7
  5% 7-8
  5% 8-9
  BELEA MARE CU CAMERELE ASTEA VIDEO!
  PLUS CA SE ANUNTZA SI PARINTII LA SUPRAVEGHEAT…SI MASS MEDIA!
  …POATE PT CEI DE CLASA I-a sa fie de invatatura pe viitor!