Nicio medie de 10 curat la simularile examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala, la Timisoara si in judet. Promovabilitate mai mare decat in anii trecuti

TIMISOARA. Niciun elevi din clasele terminale nu a reusit sa obtina media 10 la simularile examenelor nationale, insa cateva zeci au luat nota maxima la cate o proba, iar procentul de promovabilitate este mai mare decat in anii trecuti.

CITESTE SI: Se fac angajari la Spitalul Militar Timisoara. Lista cu posturile militare disponibile

La simularea Evaluarii Nationale au fost obtinute 4 note de 10 la proba la Matematica, insa cele mai multe note au fost cuprinse intre 5 si 6, la cele doua discipline de examen. Cu toate acestea, rata de promovabilitate inregistrata anul acesta este cea mai mare din ultimii 7 ani, si a ajuns la 64,02%.

Pe de alta parte, la simularea Bacalaureatului, zeci de elevi din Timis au reusit sa obtina nota maxima. Cele mai multe note de 10 au fost primite de elevii care au sustinut examenul la limba minoritara, insa au fost 22 de note maxime si la proba la alegere, doua la proba obligatorie si una la proba de limba romana.

In cazul simularii examenului de Bacalaureat, media de promovabilitate este de 42,61 %, mai mare decat in anii trecuti.

Examenele nationale se vor desfasura, anul acesta, in luna iunie. Probele Evaluarii Nationale vor fi sustinute in perioada 14 – 16 iunie, in timp ce Bacalaureatul se va desfasura intre 6 si 23 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Fara 10 curat spune:

  Dar vreun 10 murdar, ceva?

 2. RaduD spune:

  Nu, nici 10 murdar, ceea ce e mult mai bine!

 3. Roman alex spune:

  Daca se dadea din versurile tzanca sau jador sigur luau toti 10