Nicio medie de 10 curat la simularea judeteana a examenului de Evaluare Nationala 2023. Doar putin peste jumatate dintre elevi ar fi promovat. Vezi rezultatele!

TIMISOARA. Test important pentru elevii care vor sustine in aceasta vara examenul de Evaluare Nationala. Cei peste 5000 de copii care s-au inscris la simularea judeteana a probelor, la finele lunii ianuarie, au putut afla cat sunt de pregatiti in acest moment.

CITESTE SI: Se fac angajari la Politia Locala Timisoara. 16 joburi la concurs. Ce se cauta

Potrivit ISJ, doar putin peste jumatate dintre elevii care au sustinut testul ar fi promovat. La Limba si Literatura Romana 70 la suta dintre ei ar fi trecut, in vreme ce la matematica procentul este de putin peste 30.

Nu a fost obtinuta nicio medie de 10, insa au fost 18 elevi care au reusit nota maxima la una dintre cele doua probe.

Procentul de promovabilitate al elevi prezenti la ambele probe ale simularii evaluarii judetene este de 51,08%. La limba si literature romana au promovat 70,47%, iar la matematica procentul de promovabilitate este de 32,47% .
Avem 3 elevi care au obtinut nota 10 la Limba si literatura romana si 15 note de 10 la matematica„, transmit reprezentantii ISJ Timis.

Dupa ce au analizat situatia, reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis au facut o serie de recomandari.
• discutarea subiectului testelelor la nivelul clasei
• rezolvarea subiectelor de la simularea evaluarii nationale
• analizarea rezultatelor la simularea evaluarii nationale la nivelul unitasilor de invatamant
• organizarea sedintelor cu parintiii, la care vor participa cadrele didactice care predau la clasa si cate un reprezentant al conducerii
• efectuarea de ore de pregatire la disciplinele de examen in afara orelor prevazute obligatoriu prin programa scolara;
• administrarea la clasa a testelor de exersare generate de ME
• stabilirea unor planuri remediale la nivelul institutiei si al catedrelor de limba romana si matematica in vederea imbunatatirii rezultatelor si pregatirii pentru examenul national.
• stimularea motivaţiei pentru invaţatura şi pentru formarea carierei prin prezentarea si argumentarea importantei invataturii/culturii, a performantei, in realizarea aspiratiilor personale si sociale;
• legatura mai stransa cu familiile elevilor cu rezultate mai slabe.

 

Urmatoarea simulare a examenelor, cea nationala, este programata la finalul lunii martie.

Examenele propriu-zise incep in 19 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mi se pare normal o asemenea distributie gaussiana. Cam multi intre 4,00 si 4,99, dar in rest merge! Asta arata ca de fapt varful curbei este sub 5,00, ceea ce foarte trist. Jumatate din copiii din clasa a VIII nu obtin note de trecere. Noroc cu limba romana. Cel mai grav e la matematica. Ceea ce inseamna ca 2 din 3 elevi de clasa a VIII nu si-au insusit matematica la nivel de trecere. Si atunci vorbim de ROMANIA EDUCATA sau de era DIGITALIZARII!!! Unii isi inchipuie ca daca elevii stiu sa dea cu degetele pe tastele unui computer sau unui telefon, jucandu-se sau urmarind cine stie ce bazagonii gasite pe internet, s-a rezolvat digitalizarea .

  2. Avand in vedere ca elevii clasei au 8-a au fost cei care au fost in carantina pentru o buna parte a acestor 3 ani rezultate ca acestea nu puteau fi evitate.

    • Exact așa…in pandemie orele s au ținut sau nu….iar acum profesorii ne transmit că subiectele de la examen vor fi mai grele. De ce?

  3. Poate vede vreun inspector zic::::
    Daca elevii nu ar face pregătire în privat atunci promovabilitatea ar fi sub 5%. Poate chiar mai jos. De ce?
    -chiar la școli de top, orele se țin sau nu
    -exercitile făcute la clasa sunt ușoare sau nu se fac suficient de multe
    -subiectrle la examen sunt de dificultate medie spre ridicata
    -programe extrem de stufoase prin urmare ritm de predare foarte ridicat fara a lasă timp ca informația sa se sedimenteze
    -parintii care își permit plătesc bani grei pentru meditații 100 de lei sedinta
    -parintii care nu își permit…suferă alaturi de copiii lor. Care este rolul inspectoratelor școlare? Vă zic tot eu….vin in vizite anunțate…..nu i au nici o măsură disciplinară asupra profesorilor….ce fac inspectoratele? ….propun sa se tina legătură cu părinții ai căror copii au rezultate slabe…pe bune? Acel părinte nu își permite să își mediteze copilul. Semnat un părinte al unui copil de 10 la clasa și 7 la simulare.

    • Dacă mai face și pregătire … și ia 7 înseamnă că atât poate copilul, asta e capacitatea lui. În rest vorbe în pustiu.