Nicio decizie clara legata de organizarea nuntilor, botezurilor si altor evenimente la Timisoara, dupa instituirea carantinei de noapte in weekend. Anuntul subprefectului Ovidiu Draganescu. Video

TIMISOARA. Desi la Timisoara, incepand de acum, intra in vigoare o serie de noi restrictii, inclusiv carantina de noapte in weekend, inca nu a fost luata o decizie cu privire la nuntile, botezurile, party-urile din cluburi si celalalte evenimente care se desfasoara la sfarsit de saptamana.

CITESTE SI: Timisoara scapa deocamdata de carantina de noapte in weekend. Vaccinatii, liber la circulatie oricand, copiii sub 12 ani scapa de testare, nuntile si botezurile se pot organiza in continuare, iar magazinele raman deschise si seara in localitatile cu rata de infectare mai mica de 6 la mie. Deciziile CNSU

Practic, in baza unei Hotarari de Guvern, la rata de infectare de peste 4 la mie, se impune instituirea carantinei de noapte de weekend care inseamna inchiderea tuturor magazinelor, indiferent de obiectul de activitate, la ora 18.00, de vineri pana duminica, inclusiv. De asemenea, in aceste zile, oamenii nu mai au voie sa iasa din case intre orele 20.00 si 5.00 decat cu adeverinta pe propria raspundere si motiv bine intemeiat.

Or, toate aceste restrictii ar presupune ca si nuntile, botezurile si petrecerile planificate pentru weekend sa fie anulate.

Conform HG nr. 990/2021, se permite organizarea de evenimente (nunti si botezuri), cat si functionarea operatorilor din domeniul HoReCa pana la ora 02.00, cu conditia ca operatorii sa permita accesul doar persoanelor detinatoare a unui certificat verde, cat timp incidenta dintr-o localitate este intre 3/1000 de locuitori si 6/1000 de locuitori.
Dar odata cu modificarile aduse HG nr. 932/2021 prin HG nr. 990/2021, a ramas nemodificat art. 2 alin.(1) pct. 1 din Anexa 3 la HG nr. 932/2021. Acest articol impune carantina de noapte in weekend la depasirea incidentei de 4/1000 de locuitori.

In legatura cu celalalte cereri de interpretare juridica vom putea sa dam un raspuns clar vineri, cand incepe weekendul. Vom avea din nou sedinta de CJSU in care vom analiza aceste situatii. Vineri se va stabili si vom vedea exact care sunt exceptiile prevazute de Hotararea de Guvern si care sunt activitatile care pot intra sub incidenta acestor exceptii prevazute de Hotararea de Guvern. Trebuie sa vedem exact unde putem intercala nunti, botezuri si alte evenimente de acest gen„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ovidiu Draganescu, subprefectul judetului Timis.

CITESTE SI: Masca devine obligatorie in aer liber la 25 de metri in jurul pietelor, targurilor, spitalelor si spatiilor comerciale, la Timisoara si in tot judetul 

Conform Anexei 2, care prevede carantina de noapte in weekend, circulatia este restrictionata dupa ora 20.00, iar magazinele si salile de evenimente trebuie sa isi incheie programul la ora 18.00. Pe de alta parte, Hotararea de Guvern adoptata saptamana trecuta prevede ca evenimentele de tipul nuntilor si botezurilor pot fi organizate in localitatile in care incidenta este cuprinsa intre 3 si 6 la mie.

Mai exact, „Evenimentele private in spatii inchise (nunti, botezuri), in saloane, camine culturale, restaurante, baruri, cafenele, sali/corturi de evenimente se pot desfasura cu participarea a maximum 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafete de min 2 mp pentru fiecare persoana„, se arata in Hotararea de Guvern.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, la Timisoara se va institui carantina de noapte in weekend, dupa ce s-a depasit pragul de infectare de 4 la mia de locuitori.

CITESTE SI: O cresa din Timisoara intre cele 5 focare de COVID din judet. Sunt aproape 400 de nou infectati in ultimele ore in Timis, intre care 59 de copii 

CITESTE SI: Am trecut de pragul de 7000 de nou infectati cu COVID intr-o singura zi, in Romania. Au fost 130 de morti in ultimele ore. Timisul, judetul cu cele mai multe imbolnaviri

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Poate DEMITETI și toate CONDUCERILE de scoli și universități care au orga FESTIVISME DEȘĂNȚATE de început de an spune:

    ACCELERIND din plin RASPINDIREA bolii cind AU ÎNGHESUIT acu 10 zile ELEVII, DASCĂLII și părinții la festivitatătile lor penibile pe stil comunist, de preslavire a șefilor din instituțiile cu pricina. În plin val pandemic sa faci asta e IMBECILITATE CRASĂ… ăștia sunt i-„responsabilii” cu formarea noii generații… 🙉

  2. Danubius spune:

    NIMIC indeed 🙂