Noutati :

Nici n-a inceput bine Saptamana Scoala Altfel, ca au si aparut problemele!

3 aprilie, 2012 - 01:51 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Inspectoratul Scolar Timis se plange de lipsa de organizare si de inconstienta dascalilor! „Multi profesori se poarta de parca ar fi in vacanta”, acuza Marin Popescu, inspector scolar general!

Saptamana Scoala Altfel a fost asteptata cu sufletul la gura de profesorii timiseni, spun reprezentantii Inspectorarului Scolar Timis. Cum la finele saptamanii incepe vacanta de Paste, multe dintre cadrele didactice se simt deja in vacanta, acuza inspectorii.

„A inceput Scoala Altfel si am si observat primele probleme. Este inadmisibil ca tu, ca profesor, sa organizezi vizite la institutii, iar locul de plecare sa nu fie scoala, ci un punct din oras. Daca se intampla ceva cu elevul? Cine este de vina? Multi profesori se cred in vacanta. Conceptul Scoala Altfel a fost gresit inteles de unii dascali. Securitatea elevilor este cel mai important lucru! Nu suntem in vacanta„, a precizat Marin Popescu, managerul educatiei preuniversitare timisene. El nu a dorit sa faca public numele scolii si al dascalilor despre care a vorbit, dar promite sanctiuni daca activitatile nu sunt luate in serios!

Ladislau Domolki, inspectorul scolar responsabil cu bunul mers al activitatilor in aceasta saptamana, a subliniat si el faptul ca profesorii timiseni sunt slab organizati. „Poate ca unii sunt foarte bine pregatiti la clasa, cu metoda, cu talent didactic, dar cand vine vorba despre organizare unor activitati extracurriculare, nu se descurca deloc. Spre exemplu, am fost intr-o scoala si, din 4 activitati verificate, 3 au avut probleme de organizare. Ba n-a fost pregatit laptopul pentru prezentarea activitatilor, ba nu mergea videoproiectorul…„, a explicat inspectorul scolar.

Un caz aparte l-a reprezentat reclamatia facuta de un parinte la Inspectoratul Scolar. Acesta sustine ca elevii, printre care si fiul sau, au facut meditatii la materiile din care vor sustine examen in aceasta vara, la una din scolile din oras, in prima zi de Scoala Altfel, timp de 3 ore, fara pauza.

Daca facem meditatii cu elevii nu-i bine. Daca iau note mici la evaluarea nationala sau la Bacanaureau, nu-i bine. Niccum nu-i bine. O sa verificam reclamatia primita, pentru ca, intr-adevar, daca s-au facut meditatii timp de 3 ore neintrerupt, e prea mult pentru un elev„, a spus inspectorul scolar general, Marin Popescu.

CITESTE SI: Saptamana Scoala Altfel a inceput cu un concurs de educatie rutiera pentru zeci de elevi timisoreniInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...