Noutati :

Nici anul acesta nu aveti voie cu petarde sau artificii! Riscati peste 3 luni de inchisoare! Aflati aici ce articole pirotehnice puteti folosi de sarbatori!

8 decembrie, 2011 - 11:03 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. S-a terminat cu distractia cu petarde si artificii de sarbatori! Cine e prins cu astfel de articole pirotehnice, intra direct la inchisoare, de la 3 luni la 1 an. Pana la Sfantul Ion, politistii vor sta cu ochii pe toti timisorenii, pentru a-i prinde cu astfel de articole pirotehnice.

Asadar, este interzisa atat detinerea, cat si comercializarea de obiecte pirotehnice din categoria II – IV si a unor produse din categoria I, unde intra petardele, bateriile de petarde, petardele luminoase si bateriile de petarde luminoase. De asemenea, se interzice si confectionarea, detinerea, comercializarea, importul sau folosirea articolelor din categoriile T1, T2, P1 si P2. Acestea pot fi folosite numai de catre pirotehnicieni si numai in scopul pentru care sunt destinate.

Timisorenii pot folosi totusi articole pirotehnice din categoria I, dar nu toate, ci doar cele care indeplinesc conditiile din HG 536/2002, adica cele care au o masa maxima de amestec pirotehnic de 3 grame: stelute, lumanari scantaietoare, jerbe cu scantei, minifacle, minisori, inele de foc si sateliti.

In plus, cei care vor sa organizeze focuri de artificii nu o pot face fara aprobare de la primarie si politie. Oamenii legii au inceput deja controalele, care vor dura pe toata perioada sarbatorilor de iarna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...