Noutati :

Nevoie uriasa de angajati la Spitalul Judetean din Timisoara. Cate posturi sunt libere si cine se poate angaja!

22 decembrie, 2015 - 01:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
6

TIMISOARA. Criza de infirmiere si femei de serviciu in cel mai mare spital din vestul tarii. Reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara se plang ca nu reusesc nici macar sa isi pastreze personalul auxiliar, si cu atat mai putin sa angajeze alti oameni.

„Avem probleme la personalul auxiliar, pentru ca e greu sa faci curatenie in sectii precum ATI sau Neurologie. In 2015, de exemplu, am avut trei concursuri, am angajat 50 de infirmiere si tot mai avem 55 de posturi libere. Probleme sunt si la brancardieri, dupa ce am angajat 20, mai avem 22 de posturi libere. Si la liftieri sunt probleme. In general, cu personalul auxiliar sunt cele mai mari probleme”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Desi la fiecare concurs se prezinta destui candidati, acestia renunta la postul ocupat la scurt timp dupa ce incep lucrul. Pe de o parte, spun reprezentantii spitalului, din cauza salariului, iar pe de alta parte, pentru ca nu rezista la conditiile de munca.

„Salariul este de aproximativ 1000 de lei, nu e foarte mult, pentru ca la aceeasi munca pot castiga mult mai mult in strainatate si aleg foarte multi sa plece. Ne-am oferit sa le platim noi cursurile de acreditare ISCIR, dar nici asta nu a fost o solutie sa ii facem sa ramana”, a completat Marius Craina.

La Spitalul Judetean Timisoara sunt in prezent angajate 327 de infirmiere si ingrijitoare de curatenie, din care 97 sunt femei de serviciu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O greseala si o eroare –>> textul vostru: „pentru ca pentru aceiasi munca pot castiga mult mai mult in strainatate si aleg foarte multi sa plece. Ne-am oferit sa le platim nioi”.
    Nu ar fi rau sa corectati: se scrie „aceeasi munca”. Eroarea de redactare va las pe voi s-o descoperiti.

  2. inainte sa invete ,sa faca prima data in afara spitalului , presurile de la intrare pe care calca chiar si managerul spitalului si nu le vede ,au spatiu de colectare a mizeriei ele sunt infundate de la inceput cu noroi trebuiesc scoase si curatate ,geamurile tip vitrina si locurile de contact cu cei veniti in vizita trebuiesc dezinfectate dupa fiecare vizita a apartinatorilor ZILNIC!!! deci ??????

  3. la noi omul munceste pentru ca moare de foame si pentru ca vrea sa-si („ia aifon”) .nu pentru ca ii place sa faca ceva in viata ,aproape in toate domeniile. in cazul de fata , trebuie sa privim imaginar in casele acestor posibile femei de serviciu si infirmiere ,ele nu stiu sa isi itretina igiena personala si curatenia in casa, ce sa mai vorbim de curatenia si igiena in spital…….

  4. stiu o jegoasa care lucreaza la judetean infirmiera….NU are pahar curat sa bei apa in casa…………..ca de restul eeeeeeeeee……vise………………..Vegetatiei

  5. cereti curatenie de la niste oameni ……….

  6. Am picat ca rehab assistent in Londra si doresc un post in timisoara