Noutati :

Neregulile la BAC, Evaluarea Nationala si Titularizare in Timis pot fi sesizate la un telefon verde!

16 iunie, 2011 - 02:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Ai vazut cum un coleg a copiat la bac si supraveghetorul l-a lasat? Nu esti de acord ca parintii sa adune bani pentru protocol? Inspectoratul Scolar Timis a lansat o linie telefonica unde neregulile de la bacalaureat, evaluarea nationala, titularizare, dar si inceputul de an scolar pot fi semnalate. Numarul 0800 800 115 este gratuit.

Inspectoratul Scolar Timis este primul judet care a initiat o linie TelVerde unde parintii, elevii sau chiar profesorii pot spune cine ce si cum a furat la examen sau ce nereguli sunt la inceput de an.

Dupa ce au promis ca-i vor muta pe elevi in scoli din licee pentru examenul de bacalaureat si dupa ce ii ameninta ca instaleaza camere web pentru a stopa copiatul, inspectorii scolari mai vin cu o masura de preventie a fraudei. “Ne dorim ca pe aceasta linie sa fie transmise evenimentele negative. Contractul a fost semnat pe sase luni si daca efectele sunt pozitive, vom prelungi pe un an contractul”, a precizat Marin Popescu, inspectorul scolar general.

El reaminteste parintilor ca examenul de bacalaureat este gratuit si le solicita paritilor si elevilor sa semnaleze orice situatie in care elevilor le-ar fi ceruti bani pentru organizare sau protocol. El a mentionat ca suma platita pentru acest numar va fi de 100 de lei pe luna, bani veniti de la bugetul Ministerului Educatiei.
Zilnic, personal din Inspectoratul Scolar Timis va raspunde la telefon, de la ora 8 la ora 20.00, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce Telverde? Ai curaj sa suni? Te iau astia cu japca si …
    La Sannicolau Mare a fost o scarba de presedinta la bac, a luat banii copiilor si apoi a luat bacul cine s-a descurcat. Cine o da in gat pe aia, ziceai ca e muma padurii, numai cand te uitai la ea te lua groaza.
    Rsusine! hoat-o …