Noutati :

Nereguli la vot in Timis: urna desigilata si posibila mita electorala. Ce s-a intamplat? FOTO!

16 noiembrie, 2014 - 02:20 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ELECTORAL
4

TIMIS. Noi acuzatii de frauda electorala in judetul Timis. Reprezentantii ACL atrag atentia ca in localitatea Varias a fost desigilata urna, iar in Denta suspecteaza ca s-a dat mita electorala. Au si mai multe fotografii care servesc drept dovezi.

Potrivit reprezentantilor Aliantei Crestin Liberale, in sectia de votare nr. 586 din Varias urna ar fi fost desigilata de la ora deschiderii sectiei de votare si pana la ora 12:00.

„Ulterior, un observator aflat in sectie a semnalat acest lucru si urna a fost sigilata conform dispozitiilor legale. Mentionam ca datele generale colectate de reprezentantii nostri indica posibile fraude electorale savarsite pe raza sectiei. Aceasta imprejurare poate indica si posibilitatea savarsirii unor infractiuni electorale conform Codului Penal”, a declarat Nicolae Robu, copresedinte ACL Timis.

Pe de alta parte, in localitatea timiseana Denta, reprezentantii aliantei suspecteaza ca s-a dat mita electorala. Ei cer verificari la sectiile de votare nr. 380 si 381.

„In localitatea Denta au fost sesizate persoane neidentificate care au intrat in incintele sectiilor de votare nr. 380 si 381 pentru a vota. Ulterior votarii, toti au intrat in clubul vanatorilor aflat in vecinatate, unde au fost vazuti primind sume de bani si bauturi alcoolice ca recompensa pentru vot. Fata de cele invederate mai sus, va solicitam sa efectuati cercetarile necesare si sa luati masurile prevazute de lege care se impun cu maxima urgenta, intrucat exista suspiciuni de fraudare la scara larga a procesului de votare pe raza sectiilor amintite”, se arata intr-o sesizare trimisa catre Biroul Electoral Judetean de ACL.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi. ACL a trimis mai multe sesizari privind frauda electorala catre BEJ.

______

UPDATE: Prea multi alegatori pe listele suplimentare?

Liderii ACL Timis au mai trimis inca o sesizare la BEJ. Potrivit reprezentantilor aliantei, atat la Jebel, cat si la Ghilad, pe listele suplimentare sunt prea multi alegatori.

„La sectia 438 Jebel fata de 328 alegatori pe lista permanenta figureaza inscrisi pe lista suplimentara 135 de alegatori suplimentari, sectia 439 Jebel fata de 380 alegatori pe lista permanenta figureaza inscrisi pe lista suplimentara 55 de alegatori suplimentari, sectia 405 Ghilad fata de 200 alegatori pe lista permanenta figureaza inscrisi pe lista suplimentara 44 de alegatori suplimentari”, transmit cei de la ACL.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din punctul meu de vedere am impresia ca D-l Lalescu Vice presedinte ACL Timis care a facut acest scandal in fata celor doua sectii de votare a fost gresit informat de catre reprezentantii ACL Denta repectiv liderul ACLaurentiu Giorici care este disperat atit in campania electorala cit si in aceste alegerii.

  2. bun dar din ce tabere sau dat mita?

  3. Nu cred ca este normal cea ce se intampla la Denta! Multa lume stie de ce se intampla la acel club al vanatorilor si as vrea sa va spun doar RUSINEEEE!!! Voi nu stiti sa fiti corecti niciodata!!!! Dar de data asta se pare ca am castigat prin lucruri facute corect si cinstite!! AM dovedit ce se POATEEE!!!

    • nu cred ca conteaza daca iei mita din partea unui partid…ce conteaza… tot votezi cu cine vrei. eu am baut suc si am primit pungi de la un anumit partid si va asigur ca am votat cu celalalt.