Nemtii vor un munte in mijlocul Berlinului! Ar fi cel mai inalt munte artificial din lume

Un arhitect german a proiectat un peisaj vizionar pentru Berlin. Jakob Tigges planuieste sa construiasca un munte de o mie de metri in locul fostului aeroport Tempelhof, inchis in toamna anului 2008, dupa 85 de ani de activitate. Tempelhof se afla intr-o zona centrala din capitala Germaniei, iar construirea unui munte artificial ar suscita un interes crescut al turistilor. [caption id="attachment_5827" align="alignleft" width="478" caption="The Berg - Sursa foto: www.qype.co.uk"]The Berg - Sursa foto: www.qype.co.uk[/caption] Obiectivul acestei constructii este crearea unui habitat natural pentru animalele salbatice care traiesc in munti si, in acelasi timp, a unui spatiu de recreere pentru locuitorii Berlinului. In mod surprinzator, un grup consistent de oameni sprijina initiativa si face presiuni pentru a obtine aprobari si finantare pentru proiectul "The Berg". Acestia au compus un manifest pro-"The Berg". "In timp ce orase mari si bogate din intreaga lume testeaza limitele arhitecturii construind hoteluri gigantice cu forme fantastice, ridicand zgarie-nori pentru birouri sau construind temple filarmonice plutitoare, Berlinul vrea un munte. Varful sau ar fi mai inalt de 1.000 de metri si va fi acoperit cu zapada din septembrie pana in martie. Locuitorii din Hamburg sunt verzi de invidie, iar cei din Munchen deja incep sa se rusineze de distanta fata de Alpi. Orientul Mijlociu, obisnuit sa reproduca tot felul de utopii urbane, a inceput deja sa copieze muntele berlinez. Tempelhof nu mai este doar in mintea berlinezilor: oameni din intreaba lume vin in masa ca sa nu vada muntele. Atunci, veniti sa vedeti The Berg!", scrie in manifestul celor care promoveaza proiectul. "The Berg" va reprezenta un loc in care berlinezii si nu numai se vor putea relaxa fara a pleca departe de oras. Pe langa faptul ca pe munte se va putea urca si cu masina, dar si cu telecabina, vor fi amenajate o partie de schi, un perete de alpinism, campinguri, zone de agrement. La poalele muntelui va fi amenajata o zona in care se vor putea face picnicuri, iar spre varf va fi construit un hotel, pentru amatorii de trai la inaltime. Tempelhof are peste 300 de hectare si este acum functioneaza ca un parc. Sursa: www.realitatea.net

Un arhitect german a proiectat un peisaj vizionar pentru Berlin. Jakob Tigges planuieste sa construiasca un munte de o mie de metri in locul fostului aeroport Tempelhof, inchis in toamna anului 2008, dupa 85 de ani de activitate. Tempelhof se afla intr-o zona centrala din capitala Germaniei, iar construirea unui munte artificial ar suscita un interes crescut al turistilor.

The Berg - Sursa foto: www.qype.co.uk

The Berg - Sursa foto: www.qype.co.uk

Obiectivul acestei constructii este crearea unui habitat natural pentru animalele salbatice care traiesc in munti si, in acelasi timp, a unui spatiu de recreere pentru locuitorii Berlinului. In mod surprinzator, un grup consistent de oameni sprijina initiativa si face presiuni pentru a obtine aprobari si finantare pentru proiectul „The Berg”.

Acestia au compus un manifest pro-„The Berg”. „In timp ce orase mari si bogate din intreaga lume testeaza limitele arhitecturii construind hoteluri gigantice cu forme fantastice, ridicand zgarie-nori pentru birouri sau construind temple filarmonice plutitoare, Berlinul vrea un munte. Varful sau ar fi mai inalt de 1.000 de metri si va fi acoperit cu zapada din septembrie pana in martie. Locuitorii din Hamburg sunt verzi de invidie, iar cei din Munchen deja incep sa se rusineze de distanta fata de Alpi. Orientul Mijlociu, obisnuit sa reproduca tot felul de utopii urbane, a inceput deja sa copieze muntele berlinez. Tempelhof nu mai este doar in mintea berlinezilor: oameni din intreaba lume vin in masa ca sa nu vada muntele. Atunci, veniti sa vedeti The Berg!”, scrie in manifestul celor care promoveaza proiectul.

„The Berg” va reprezenta un loc in care berlinezii si nu numai se vor putea relaxa fara a pleca departe de oras. Pe langa faptul ca pe munte se va putea urca si cu masina, dar si cu telecabina, vor fi amenajate o partie de schi, un perete de alpinism, campinguri, zone de agrement. La poalele muntelui va fi amenajata o zona in care se vor putea face picnicuri, iar spre varf va fi construit un hotel, pentru amatorii de trai la inaltime. Tempelhof are peste 300 de hectare si este acum functioneaza ca un parc.

Sursa: www.realitatea.net

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.