Noutati :

Nemtii sunt mai lenesi decat grecii. Portughezii si spaniolii muncesc cel mai mult

29 iunie, 2011 - 08:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
2

Cifrele spun ca nemtii nu sunt atat de muncitori cum se lauda. Cancelarul german Angela Merkel a acuzat din nou lenevia de care dau dovada anumite tari. Vezi cine munceste cel mai mult!

‘M-am uitat la cifre, poate ca intr-adevar timpul de lucru este mai ridicat in alte tari, in valoare absoluta, dar daca se elimina toate grevele si altele asemenea, atunci tarile stabile sunt totusi relativ mai eficiente’, a declarat ea cu ocazia unui congres pe teme bancare organizat de grupul parlamentar al Uniunilor Crestine (CDU/CSU).

Luna trecuta, la o petrecere organizata de simpatizanti ai Uniunea Crestin Democrate, din randurile careia provine, Merkel s-a facut remarcata afirmand ca ‘ar trebui ca, in tari ca tari Grecia, Spania, Portugalia, sa nu se mai iasa la pensie mai devreme decat in Germania, deoarece este important ca toata lumea sa depuna acelasi efort’.

Or, datele statistice contrazic teza referitoare la germanii care muncesc mai mult si timp mai indelungat decat ceilalti. Durata medie anuala de munca a unui german (1.390 de ore) este cu mult mai redusa decat a unui grec (2.119 ore), italian (1.773 ore) sau a unui francez (1.554 ore), indica cifrele publicate in 2010 de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Cu toate ca varsta de pensionare este mai ridicata in Germania – in prezent de 65 de ani si urmeaza sa creasca la 67 de ani -, portughezii si spaniolii muncesc mai mult pe parcursul vietii. Varsta reala de pensionare in aceste tari este de 62,6, respectiv de 62,3 – fata de 62,2 varsta medie efectiva de pensionare la germani, mai arata studiul OCDE.

Varsta reala de pensionare pentru greci este de 61,5 ani si se asteapta sa creasca la 62,5 ani pana in 2015, in urma programului de austeritate impus de guvernul elen, care a stabilit ridicarea ei de la 60 la 65 de ani. Numai francezii si italienii se pensioneaza, in medie, cu doi ani mai devreme decat germanii, la 60, respectiv 60,1 ani, potrivit documentului amintit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai de ce s-a mai munceasca, daca cancelara imaprte banii nemtilor in toata europa s-a salveze grecii, spaniolii, irlandezii…. etc….

  2. Nu stiu cine a scris iar tampeniile astea, ca nu a avut nici macar curajul sa se semneze. Grecii muncesc ca si noi, mult si prost, dar ca si voi ziaristii, scrieti mult, din orice domeniu si nimic de valoare. NEMTII MUNCESC PUTIN SI FOARTE, FOARTE BINE !