Nebunie pe cer, langa Timisoara: concurs cu motoparapanta si operatiune de salvare a unor disparuti, cu sprijin aerian

TIMISOARA. Spectacol pe cer, aproape de Timisoara. Nu, nu vorbim despre o ploaie de stele cazatoare, ci despre un super-concurs pus la cale de voluntarii de la SALVO, in parteneriat cu Sectia de Paramotor a C.S. Universitatea de Vest din Timisoara. Voluntarii pregatesc si o ampla actiune de cercetare/cautare si salvare cu sprijin aerian.

Evenimentul se desfasoara in perioada 20-22 mai.

Duminica, intre orele 8:00 – 12:00, curiosii pot vedea cum intervin specialistii intr-o situatie de urgenta. Voluntarii simuleaza disparitia unor persoane si vor sa le arate celor interesati cat de repede si de profesionist pot interveni.

In urma solicitarii organelor abilitate, se va organiza operaţiunea de cercetare/cautare/salvare cu sprijin aerian, a persoanelor aflate in situaţii de urgenţa. Zona de cautare stabilita de specialisti cuprinde albia raului Timis, pe o distanţa de 10 km, padurea din proximitatea comunei Giroc (aprox. 20 KmP) si terenurile agricole din vecinatate. Locul de intalnire va fi pe albia raului Timis, dupa dig si padurea Giroc, la ora 07.00„, precizeaza organizatorii.

Totodata, in acest sfarsit de saptamana, are loc si un concurs aeronautic de aeronave ultrausoare – clasa motoparapanta. Totul se intampla in cadrul evenimentului Timisoara Paramotor Open 2016.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...