Noutati :

Ne vom relaxa la terase in Piata Unirii din Timisoara, in aceasta toamna? Ultimul anunt al primarului Nicolae Robu

26 iulie, 2015 - 09:07 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Timisorenii s-au obisnuit cu santierul din centrul orasului, insa cu totii isi doresc sa poata circula cu lejeritate pe aici, fara a mai ocoli gramezi de nisip ori muncitori care dau zor sa termine de montat pavajul.

Primarul Nicolae Robu spune ca nu sunt probleme deosebite cu acest santier si ca lucrarile avanseaza de la o zi la alta, chiar daca nu in ritmul in care si-ar dori el.

Aceasta, desi multe voci sustin ca lucrarile nu vor fi gata pana la sfarsitul anului, asa cum este prevazut in proiect, iar aceasta inseamna ca Primaria va trebui sa dea banii europeni inapoi.

Nu avem probleme deosebite cu centrul istoric. Nu ne vine piatra din Italia si de la carierele din Romania asa cum ne dorim noi, dar, cu toate aceste sincope, proiectul avanseaza. In Piata Unirii peste 60% piata este pavata, strada Blaga e aproape gata, zona din jurul Pietei Sfantu Gheorghe e pavata aproape in totalitate, deci proiectul e in faza avansata, dar eu as fi vrut sa fie mult mai avansata”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul Timisoarei este convins nu doar ca termenul de finalizare va fi respectat, ci chiar ca santierul se va inchide cu doua luni mai devreme decat este prevazut.

piata-unirii-pavaj (12)

Avem termen pana la sfarsitul anului si facem tot ce ne sta in putinta. Estimez, personal, ca finalizarea ar putea avea loc la sfarsitul lunii octombrie”, a spus Robu.

Asadar, daca previziunile primarului se vor adeveri, iar toamna va fi lunga si calduta, peste doar 3 luni, ne vom putea relaxa la terase in Piata Unirii.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute, pana la sfarsitul anului, 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ca sa scoti piatra si s-o pui inapoi?
  Prea putin, prea repede. Lucrarea era planificata pentru luna de campanie electorala…

 2. Strada General Traian Doda de ce sta de cand s-au terminat lucrarile subterane ?

 3. La halul in care arata acum, nici in doi ani nu este gata nimic.
  Acest om iresponsabil distruge sistematic orasul, strica si nu pune nimic in loc.
  Daca se pierd si banii europeni, atunci sa va tineti bine, timisoreni!

 4. Robu zice bine ca ar fi gata in octombrie. Dar nu a zis si anul!

 5. Unde e piatra veche din Unirii ?
  Era o bucata cu o stema a orasului ?