Noutati :

Ne pregatim de RAZBOI? Se reia sau nu stagiu militar obligatoriu in Romania?

2 mai, 2014 - 06:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Situatia din Ucraina este tot mai ingrijoratoare pe zi ce trece, iar Razboiul pare ca se afla la poarta Romaniei. Deja au aparut primele zvonuri ca stagiul militar va deveni obligatoriu, la fel ca in Ucraina. Ministerul Apararii Nationale (MApN) infirma categoric faptul ca exista un proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor, potrivit unui comunicat de presa remis.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizeaza modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, in conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede in mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document”, se arata in comunicatul MApN.

Potrivit acestuia, certificatul este unul similar cu cel al soldatilor si gradatilor profesionisti, iar masura legislativa nu are nicio legatura cu eventuale evolutii in mediul de securitate, in vecinatatea Romaniei.

„Referitor la aprecierile privind capacitatea operationala a Armatei sau implicarea Romaniei in vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca acestea sunt speculatii si trebuie evitata caderea in capcana unui razboi psihologic. Armata Romaniei este in masura sa-si indeplineasca indatoririle stabilite prin Constitutie, pentru asigurarea securitatii nationale si indeplinirea obligatiilor internationale asumate de Romania in plan militar”, informeaza MApN.

Ca membra a NATO, spune comunicatul, Romania ia toate masurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregatita sa contribuie la realizarea obiectivului fundamental al Aliantei, apararea spatiului comun.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca am deja carnetel ca sunt luat in evidenta de MapN, trebuie sa mai fac ceva? As vera sa fac armata, acum 1 an si jumatatate dupa ce am termiant liceul am vrut sa ma inrolez dar din cauza locurilor indisponibile si la cum se intra in armata (cu greu) am renuntat. Pana la urma doar rezervisti sunt rechemati sau nu e nimic sigur cu recrutarea tinerilor? Multumesc!