Noutati :

Ne balacim fara griji in strandurile din Timisoara? Ce spun inspectorii DSP?

21 iulie, 2016 - 12:36 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Directia de Sanatate Publica a prezentat un raport al controalelor efectuate in aceasta vara la diferite unitati din judetul Timis. Au fost vizate strandurile si bazinele de inot, dar si taberele din judet.

Verificarile au inceput in urma cu aproape o luna, si pana acum inspectorii au luat la puricat sapte unitati din cele 32 din judet, doua stranduri si cinci bazine de inot. A fost verificata calitatea apelor de imbaiere, dar si daca unitatile au toate autorizatiile necesare pentru functionare.

In urma controalelor, s-a constatat ca exista buletine de analiza fizico-chimica si microbiologica a apelor de imbaiere, exista registre de evidenta a clorului rezidual, a ph-ului completate la zi, si regulamente de functionare a acestor stranduri. Nu au fost constatate deficiente igienico-sanitare, nu au fost aplicate sanctiuni, dar dupa cum am spus actiunile de control vor continua pe toata perioada sezonului estival si in functie de conditiile meteo noi vom controla si celelalte unitati„, a spus directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Timis, Viorica Dumitru.

 

tabara

Inspectorii au ‘vizitat’ si taberele de la Cheveres si Poieni Strambu, unde au fost gasite mici nereguli, insa nu au fost aplicate amenzi.

Ca o neconformitate constata in ambele tabere este functionarea cabinetelor medicale in spatii neamenajate si fara mobilier adecvat, lucru pe care noi l-am lasat ca si recomandare. De asemenea zona verde cladirilor e intretinuta de catre personalul angajat, dar la centrul de la Cheveres aceasta nu e imprejmuita in totalitate. Apa potabila e asigurata din surse proprii, in ambele centre. Pe perioada functionarii am recomandat sa se efectueze monitorizarea calitatii apei potabile, prin examene fizico-chimice si microbiologice„, a completat Viorica Dumitru.

Controalele vor continua pe toata perioada verii si pana aproape la jumatate lunii septembrie. Inspectorii urmeaza sa verifice si zonele de camping de la Timisoara si Tomesti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...