Noutati :

Nabucco a incheiat cu succes ultima seara a Festivalului de opera si opereta in aer liber din Parcul Rozelor

29 august, 2011 - 12:53 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Teatrul de Vara din Parcul Rozelor a fost neincapator in ultima seara a Festivalului de opera si opereta. Mii de oameni au asistat la ultimul spectacol al festivalului, Nabucco.

Distributia a fost una de exceptie, cu invitati din Italia. Printre acestia, chiar dirijorul David Crescenzi. Abigaile a fost cu succes interpretata de soprana Dragana Radakovic din Belgrad. Nabucco a fost interpretat de Dan Patarca.

Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea (in original: Nebucadnetar), care a trait si domnit in jurul anului 600 i.Hr.

Cele doua teme principale ale actiunii sunt dorinta de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum si aroganta si nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce pană la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic si la pedepsirea cu pierderea mintilor. Spre sfarsitul operei el insa isi revine, adopta credinta in Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, si ii elibrereaza pe evrei din robie.

Nabucco este compusa de Giuseppe Verdi in 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842.

Nabucco a incheiat, la Timisoara, Festivalul de opera si opereta in aer liber, ajuns la cea de-a saptea editie. Dar cortina nu a fost trasa definitiv, timisorenii fiind asteptati in Sala Operei Romane din Timisoara la alte spectacole in stagiunea de toamna care tocmai incepe.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...