Primele 10 autobuze Mercedes noi intra in paine la Timisoara

Din cele 30 de autobuze cu burduf cumparate de Primaria Timisoara de la firma Mercedes, primele 10 au intrat deja in parcul auto al Regiei de Transport. Ele au fost aduse din Turcia si reprezinta prima transa. Pana la finalul anului, vor ajunge in oras si restul de 20 de masini. Astazi, s-a facut si prima cursa cu noile autobuze care vor fi introduse, pentru inceput, pe liniile cele mai aglomerate din Timisoara. Autobuzele Mercedes cu burduf au rampa pentru persoane cu handicap, aer conditionat, caldura si capacitate de 143 de persoane. De asemenea, fiecare autobuz este prevazut cu camere video pentru a preveni vandalizarea lor. Imaginile surprinse de sistemul de supraveghere vor fi stocate vreme de 30 de zile. Autobuzele nu au clasicele trepte, ci doar rampe, de aceea, la fiecare statie ele coboara cu 10 cm pentru ca accesul oamenilor sa se faca usor. Functioneaza pe perne de aer si au si o asa-zisa cutie neagra care inregistreaza tot ceea ce se intampla pe traseu.

Autobuze noi la Timisoara
"In cazul in care niste firme de apartament nu ar fi contestat licitatia, am fi avut autobuzele in Timisoara mult mai devreme. Aceste autobuze vor fi introduse pe liniile 34, 43, Expresul 7 si pe cele periurbane catre Mosnita, Utvin si Sanmihai. Sper ca pana in 30 decembrie sa vina la Timisoara si restul de autobuze. Ele au o garantie de 5 ani sau 250.000 de km. Urmatorul pas pe care ni-l propunem este sa imbunatatim si parcul de tramvaie al RATT. Iar pana in 2012 speram sa dam drumul si la transportul cu vaporase pe Bega", spune primarul Gheorghe Ciuhandu Autobuzele Mercedes au fost cumparate in leasing pe 7 ani si au costat 8,2 milioane euro, suma la care se vor adauga TVA-ul, asigurarile, taxele de inmatriculare, service-ul si altele. [nggallery id=7]

Din cele 30 de autobuze cu burduf cumparate de Primaria Timisoara de la firma Mercedes, primele 10 au intrat deja in parcul auto al Regiei de Transport. Ele au fost aduse din Turcia si reprezinta prima transa. Pana la finalul anului, vor ajunge in oras si restul de 20 de masini.
Astazi, s-a facut si prima cursa cu noile autobuze care vor fi introduse, pentru inceput, pe liniile cele mai aglomerate din Timisoara.
Autobuzele Mercedes cu burduf au rampa pentru persoane cu handicap, aer conditionat, caldura si capacitate de 143 de persoane.
De asemenea, fiecare autobuz este prevazut cu camere video pentru a preveni vandalizarea lor. Imaginile surprinse de sistemul de supraveghere vor fi stocate vreme de 30 de zile.
Autobuzele nu au clasicele trepte, ci doar rampe, de aceea, la fiecare statie ele coboara cu 10 cm pentru ca accesul oamenilor sa se faca usor. Functioneaza pe perne de aer si au si o asa-zisa cutie neagra care inregistreaza tot ceea ce se intampla pe traseu.

Autobuze noi la Timisoara

„In cazul in care niste firme de apartament nu ar fi contestat licitatia, am fi avut autobuzele in Timisoara mult mai devreme. Aceste autobuze vor fi introduse pe liniile 34, 43, Expresul 7 si pe cele periurbane catre Mosnita, Utvin si Sanmihai. Sper ca pana in 30 decembrie sa vina la Timisoara si restul de autobuze. Ele au o garantie de 5 ani sau 250.000 de km. Urmatorul pas pe care ni-l propunem este sa imbunatatim si parcul de tramvaie al RATT. Iar pana in 2012 speram sa dam drumul si la transportul cu vaporase pe Bega”, spune primarul Gheorghe Ciuhandu
Autobuzele Mercedes au fost cumparate in leasing pe 7 ani si au costat 8,2 milioane euro, suma la care se vor adauga TVA-ul, asigurarile, taxele de inmatriculare, service-ul si altele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.