Muzica, dans si traditii la Festivalul Etniilor de la Muzeul Satului din Timisoara

TIMISOARA. Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean organizeaza 2 iunie, de la ora 14: 00, editia a XIX-a a Festivalului Etniilor.

Este celebrata multiculturalitatea specifica Banatului prin intermediul obiceiurilor si traditiilor specifice etniilor: sarba, germana, maghiara, bulgara, slovaca, rroma, evreiasca, ucraineana, ceha si aromana, care vor arata frumusetea costumelor populare si vor aduce pe scena Muzeului Satului Banatean cantece si dansuri in care traditia se pastreaza ”vie”.

CITESTE SI: Un nou format pentru biletele STPT la Timisoara. Detaliul ce aminteste de un moment istoric 

Nasul acestei editii este etnia rroma si pentru prima data la Timisoara, la Muzeul Satului Banatean, vor evolua invitatii speciali ai acestei editii: Damian and Brothers, proiect al cunoscutului artist Damian Draghici, cunoscut pentru colaborarile cu artisti celebri cum ar fi James Brown, Joe Coker sau Nigel Kennedy.

Vor interpreta pe scena de la Muzeul Satului Banatean cantece cunoscute cum ar fi: ”Ederelezi”, ”Hopai Diri Da”, ”Mama mea e florareasa”, ”Domnisoara, domnisoara” in orchestratii unice semnate Damian Draghici.

Atmosfera festivalului va fi incinsa de dansuri si cantece specifice etniei rrome iar evenimentul va urma tipicul unei rugi banatene in care, simbolic, la fiecare casa traditionala va avea loc un dans cu voie buna la care nasul acestei editii va da startul. La ora 16:00 va incepe spectacolul cantecelor si dansurilor specifice fiecarei etnii. La ora 18:00 se  va incheia spectacolul cu recitalul Damian and Brothers.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.