Noutati :

Muzica araba de Ziua Europei, la Timisoara. Ce surprize au fost puse la cale? Iata PROGRAMUL!

6 aprilie, 2016 - 04:07 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
4

TIMISOARA. Ziua Europei va fi sarbatorita in 2016 la Timisoara, ca in fiecare an, la Padurea Verde. Evenimentele se vor desfasura in mare parte in aceasta locatie, insa manifestari vor avea loc si in Piata Victoriei, in Timisoara.

In acest an, sarbatoarea va dura trei zile, in care vor fi puse in scena diferite spectacole de muzica sau teatru, si vor avea loc si competitii sportive. Iata insa programul complet pentru cele trei zile.

In data de 7 mai
10:00 – 10:30 – concert sustinut de Muzica Militara a Brigazii 18 Infanterie Banat si vizitarea de catre oficialitatile locale a standurilor de prezentare ale unor tari membre sau nemembre ale Uniunii Europene si ale unor institutii sau asociatii culturale straine si romane din Timisoara
10:30 – 10:45 – are loc intonarea Imnului National al Romaniei si al Uniunii Europene de catre Muzica Militara a Brigazii 18 Infanterie Banat. Momentul este urmat de alocutiune ale reprezentantilor Prefecturii Timis, Consiliului Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara si Asociatia Corpului Consular Timisoara
10:45 – 10:50 – va fi transmis mesajul Consiliului Judetean al Elevilor Timis, cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei
10:50 – 11:05 – ansamblul folcloric al Palatului Copiilor din Timisoara va sustine un colaj de dansuri populare din Banat
11.05 – 11:15 – se va desfasura un moment artistic sustinut de solisti de muzica populara de la Palatul Copiilor din Timisoara si elevi de la mai multe scoli din Timis
11:15 – 11:40 – va avea loc un moment artistic sustinut de grupul de muzica usoara Flores, de la Palatul Copiilor Timisoara, dar si de solisti de muzica usoara de la Palatul Copiilor si de la mai multe scoli din judetul Timis in limbile engleza si franceza
11:40 – 12:00 – vor fi dansuri moderne sustinute de trupa de dans modern Torent a Palatului Copiilor. Momentul este urmat de un spectacol de muzica usoara sustinut de solisti de muzica usoara de Palatul Copiilor, dar si de elevi de la mai multe scoli din judet, in limbile germana, italiana si spaniola. In final, va avea loc un moment artistic sustinut de o solista de muzica orientala, eleva a Scolii Arabe din Timisoara.
12:00 – 12:20 – trupe din Sacalaz, Cenei, Timisoara, vor prezenta dansuri moderne
12:20 – 12:40 – formatia GMT de la Liceul Teoretic D. Voniga, din Giroc va sustine un spectacol, urmat pana la ora 13.00 de un moment de muzica instrumentala al Ansamblului Scolii Gimnaziale numarul 7, Sfanta Maria, din Timisoara.
Dansurile de societate, muzica usoara si miniscenetele asigurate de membrii Asociatiei Seniorilor din Timisoara, si de elevii scolilor din judetul Timis vor incheia prima zi a manifestarilor

A doua zi a manifestarilor, tot in data de 7 mai, tot in perimetrul Muzeului Satului Banatean, incepand de la ora 8:30, pana la 10:30, va avea loc un concurs de orientare sportiva, cross, rugby tag, concurs de sah, turneu de minifotbal si turneu de volei.
De la ora 11.00, copiii sunt asteptati de actori ai Teatrului de Copii si Tineret Merlin din Timisoara, la un spectacol, „Ursul pacalit de vulpe”. Tot de la ora 11.00 va avea loc o vanatoare de comori, organizata de Centrul Europe Direct Timisoara si Inspectoratul Scolar Judetean Timis.
Si tot de la ora 11, dar si de la ora 13, va avea loc un tur ghidat pentru vizitarea Muzeului Satului Banatean.

In data de 9 mai, in Parcul Central, la Monumentul Ostasului Roman, va avea loc un ceremonial militar religios, de depunere de coroane, buchete si jerbe de flori, organizat cu ocazia Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Zilei Europei.

Ziua de 9 mai se va incheia in Piata Victoriei cu un concert de muzica pop, in organizarea Primariei Municipiului Timisoara, si a Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. muzica araba? interpretata la AK-47, TNT sau C-4?

  2. Cere-ți scuze , comunității arabe din Timișoara !!! Dacă te crezi spiritual , încearcă pe site-urile extremiste , olteanule ! Aici (încă) , este o conviețuire deosebită , între toate etniile și religiile cunoscute !

    • :))) aici este o convietuire deosebita intre toate religiile/rasele/sexele mai putin olteni nu? Adica suntem PARTIAL TOLERANTI? In traducere directa ,,mai bine musulman decat oltean”?:))))) esti foarte amuzant. Si defazat. Imi cer scuze fata de comunitatea araba din Timisoara !

      • Bine punctat!!!