Muzeul iesit in strada, la Timisoara. Locul unde poti admira cateva dintre cele mai valoroase ‘tablouri’ din lume

TIMISOARA. 21 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado din Madrid pot fi admirate de orice trecator, pe o strada din Timisoara.

CITESTE SI: Schimbari in programul cultural al Asociatiei Timisoara 2021, anuntate dupa intalnirea ministrului Culturii cu primarul Dominic Fritz si seful Consiliului Judetean Timis Alin Nica 

Ambasada Spaniei la Bucuresti, in colaborare cu Muzeul National Prado din Madrid si cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei – Sucursala regionala Timis si al Consulatului onorific al Spaniei la Timisoara, a organizat expozitia fotografica „Muzeul Prado iese in strada”.

Fotografiile sunt expuse in perioada 5-19 noiembrie 2020 in jurul cladirii Bancii Nationale a Romaniei din Timisoara.

In aceasta perioada, locuitorii si vizitatorii Timisoarei, viitoare Capitala Europeana a Culturii, au ocazia sa admire 21 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, principala institutie culturala a Spaniei si unul dintre cele mai importante muzee din lume, cu peste 200 de ani de existenta.

Sunt expuse reproduceri impecabile ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, prezentate la o scara de 1:1. Astfel, expozitia isi propune sa scoata arta in strada si sa o apropie de public cu ajutorul unor imagini magnifice, oferind privitorilor o experienta similara unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.

Expozitia a fost prezentata anterior in numeroase orase din America Centrala si de Sud, Filipine, SUA si Spania si ofera prilejul unui periplu prin vastele colectii de pictura gazduite de Muzeul Prado.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...