Noutati :

Muzeul de Arta din Timisoara, ca o fortareata: va adaposti opere de Rembrandt, Dali si Chagall, ce valoreaza milioane de euro

4 iunie, 2014 - 03:03 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Muzeul de Arta din Timisoara va gazdui cateva dintre cele mai faimoase colectii de lucrari apartinand unor titani ai artei mondiale precum Rembrandt, Salvador Dali si Chagall. Colectiile sunt inestimabile, pana si valoarea politelor de asigurare pentru operele de arta fiind confidentiala.

Prima dintre marile expozitii care vor fi gazduite de Muzeul de Arta este cea intitulata „Rembrandt, apogeul artei gravurii”. Aceasta se va afla pe simeze incepand din 10 decembrie 2014 si pana in 10 martie 2015. Expozitia va curpinde 271 de gravuri, iar in jurul acestui eveniment central se vor desfasura o serie de actiuni conexe, precum mese rotunde, dezbateri, dar si demonstratii practice de gravura.

„Vor veni artisti care vor demonstra cat de importanta este arta gravurii pentru lumea artistica, pentru lumea marilor artisti dar si a celor mai putini cunoscuti. Vor arata de ce aceasta arta are impact si de ce merita sa fie cultivata. Noi intelegem inca destul de putin in ceea ce priveste valoarea acestei arte a gravurii, trebuie sa vedem pe viu cum se intampla, cum se produce o gravura. Vom aduce si aparate aici, vom exemplifica prin intermediul unor artisti romani ce inseamna aceasta arta” a declarat Victor Neumann, directorul Muzeului de Arta din Timisoara.

In vederea deschiderii faimoasei expozitii la Muzeul de Arta din Timisoara, conducerea muzeului a semnat un acord cu reprezentantul galeriilor Euro Art din Luxemburg.

Masuri de securitate fara precedent la Palatul Baroc din Timisoara

Muzeul se va transforma intr-o adevarata fortareata, cu paza suplimentara si noi sisteme performante de supraveghere, pentru ca valoarea operelor de arta ce urmeaza sa fie expuse este, practic, nepretuita, fiind socotite adevarate comori ce apartin lumii intregi. Lucrarile sunt asigurate, dar pana si valoarea acestor contracte de asigurare este confidentiala, in parte si din pricina sumelor exorbitante care sunt implicate.

Biletele de intrare la expozitie vor fi ceva mai scumpe decat cele obisnuite, undeva in jurul sumei de 20 de lei, dar conducerea muzeului promite ca vor exista si ghizi care sa ofere informatii specializate despre exponate.

Se asteapta ca faima expozitiei sa fie atat de mare incat ea sa fie vizitata si de iubitori de arta din celelalte judete din vestul tarii, dar si din Serbia sau Ungaria.

Un al doilea contract se refera  la o expozitie Salvador Dali, cuprinzand in principal lucrari care sa ilustreze Divina Comedie , titlul acesteia fiind „Cucerirea irationalului.” Aceasta expozitie a mai putut fi vizionata de romani in perioada in care a fost pe simezele Palatului Cotroceni. Ea va putea fi vizitata, la Timisoara, pana in 15 iunie 2015.

Dupa aceste doua expozitii de exceptie, s-a conturat deja proiectul unei expozitii Marc Chagall, cu lucrari cuprinzand ilustrarea Vechiului si Noului Testament, aceasta urmand sa fie vernisata in vara anului viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...