Muzeul Apei prinde contur. Cum se transforma zona din jurul OZN-ului de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Uzina de apa din Calea Urseni se transforma pe zi ce trece in Muzeul Apei, care urmeaza sa fie finalizat in acest an de catre Aquatim.

Interventii s-au facut la toate cladirile existente, atat pentru consolidarea acestora, cat si pentru modernizare. Spatiile interioare au fost de asemenea reamenajate pentru a fi puse in valoare instalatiile de tratare a apei sau pompele folosite pentru alimentarea retelei.

In jurul imobilului cunoscut de timisoreni drept „Farfuria Zburatoare” a aparut o zona betonata, acolo unde vor fi bazinele decorative. Interiorul cladirii a fost zugravit complet si a fost schimbat si acoperisul.

Atat cladirea in care se afla instalatia de filtrare a apei potabile, cat si cea in care sunt pompele ce distribuiau apa in reteaua orasului au fost zugravite din nou si le-au fost reabilitate acoperisurile.

In parcul din jurul Uzinei a fost ridicata o cladire din beton si sticla care este un pavilion de primire, in care vor fi realizate spatii expozitionale.

Urmeaza de asemenea sa fie amenajate si aleile ce vor face legatura intre imobile.

Va reamintim, amenajarea Muzeului Apei este realizata de o asociere formata din Constructim – V&G Herneacova SRL – Art Construct SRL si a fost adjudecata pentru aproximativ 1,6 milioane de euro.

Uzina de la Urseni a fost construita intre anii 1911 si 1912 si data in folosinta doi ani mai tarziu, in prezent fiind scoasa din functiune.

Principala cladire, care aduce cu o farfurie zburatoare, monument de arhitectura industriala, a fost construita de faimosul arhitect Székely László si adapostea sistemul de forare. Un alt imobil era folosit pentru filtrarea apei potabile, iar in cea de-a treia cladire se gaseau pompele cu ajutorul carora apa era distribuita in reteaua orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mihai spune:

    Ce frumos era daca primaria se ocupa si de muzeul pentru trasporturi in loc sa puna „arta moderna” in cladirea care ii era dedicata. Sunt de acord ca arta moderna poate sa fie interesanta pentru 10-20 de oameni din acest oras, dar un muzeu tehnic cu mijloacele vechi de transport in comun la mijloc si o sectie mare dedicata experimentelor si copiilor e interesant pentru toata lumea.

    In plus „curatorul” din Timisoara e suficient de bogat incat sa construiasca o cladire pentru arta lui preferata.