Noutati :

Mutarea Acvariului din centrul Timisoarei, un adevarat TUN? Primaria ar fi platit si 1 milion de euro pe langa schimbul de terenuri, sustine deputatul Alin Popoviciu

9 iulie, 2013 - 01:23 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Ies la iveala amanunte uluitoare in cazul celebrei cladiri de sticla din centrul Timisoarei pentru care primarul Nicolae Robu a facut tot ce a putut ca s-o vada disparuta. Se pare ca nu le-a dat proprietarilor  doar 3 terenuri valoroase.

Deputatul PDL Alin Popoviciu a dezvaluit astazi ca pe langa proprietati, Primaria Timisoara le-ar fi dat si 1 milion de euro. Popoviciu a prezentat presei o copie dupa o factura emisa in luna martie, potrivit careia proprietarii Acvariului primesc aceasta suma de bani. (VEZI FOTO CU DOCUMENTUL IN GALERIA DE MAI JOS!)

Daca se adevereste, lucrurile sunt foarte grave„, a avertizat Alin Popoviciu.

Avem HCL 293/18.12.2012 in care se decide ce anume se primeste de catre cele doua societati care detin Acvariul in schimbul acestuia. Se spune ca se da terenul din zona Piata 700 de 1.253 mp, un alt teren de bulevardul Bogdanestilor cu Cetatii 3.200 mp si inca un teren pengtru cea de-a doua firma care etinea Acvariul. Datorita bunavointei angajatilor din primarie am intrat in posesia unei facturi cu data de inregistrare 20.03.2013 solicitantul este persoana juridica SC Art SRL. Factura a fost acceptata la plata si valoarea ei e de 4.635.455,46 adica 1 milion de euro pe langa ceea ce a dat deja. Cu alte cuvinte, pe langa terenurile pe care Primaria Timisoara le-a dat pentrupasajul subteran domnul Robu pentru acest subpasaj a mai platit un milion de euro„, a adaugat deputatul.

Acesta a mai precizat ca este lovit de nulitate contractul de schimb de terenuri incheiat intre Primarie si una dintre firmele proprietarilor cladirii de sticla, intrucat sunt gresite datele societatii comerciale in document.

Sunt doua contracte de schimb. In contractul cu SC Art SRL datele firmei care apar in contract sunt eronate, ele nu sunt datele reale. In ambele contracte apar datele de la SC Al Fer Crom Design SRL (cea de-a doua societate care detine Acvariul – n.r.) Ambele firme au acelesi date de inregistrare. Cu alte cuvinte acest contract in mod normal ar fi nul„, a mai declarat Popoviciu. (VEZI FOTO CU DOCUMENTUL IN GALERIA DE MAI JOS!)

CITESTE SI: Alin Popoviciu cere publicarea evaluarii terenurilor date de Primaria Timisoara in schimbul Acvariului

Dupa ce a facut aceste dezvaluiri, Alin Popoviciu a spus ca se asteapta sa primeasca un SMS de la primarul Nicolae Robu. „Povestea se repeta. Data trecuta cand am vorbit despre deplasarile primarului in strainatate am primit un SMS de la el. Ma astept ca si acum sa primesc un SMS. Atunci a fost plecat in Barcelona- Karlsruhe, acum este in Austria la Graz„, a spus pedelistul care a glumit pe seama primarului spunand ca „la Graz domnul Robu a plecat cu un sanwich luat din centru, din Timisoara. Deja ne-a dovedit cum se face o calatorie cu o mie de euro pana in Coreea„.

Nicolae Robu ii raspunde lui Alin Popoviciu: Nu ma pot demite sa comentez aberatiile pe care le debiteaza el

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, i-a explicat deputatului Alin Popoviciu ca Primaria Timisoara nu a platit niciun leu pentru mutarea Acvariului din Piata Operei si ca suma de pe factura prezentata de parlamentar reprezinta compensarea contabila a pasajului subteran cu cele trei terenuri date la schimb.

Acest personaj numit Alin Popoviciu este atat de josnic incat nu ma pot demite sa comentez aberatiile pe care le debiteaza el. Recent, a afirmat ca as fi fost plecat in strainatate in primul an de mandat timp de 56 de zile, cand in realitate am fost plecat doar 16 zile, respectiv ca as fi cheltuit cu plecarile din bugetul Primariei peste 63 mii euro, cand in realitate am cheltuit doar 1551 euro.

Asadar, ce doresc eu este nu sa dau replica unui individ de o asemenea teapa, ci sa-i asigur pe timisoreni ca nu am dat niciun leu si niciun cm patrat de teren pentru mutarea acvariului.

Cele trei terenuri despre care se tot vorbeste au fost date nu pentru mutarea acvariului, ci pentru readucerea in patrimoniul Primariei a subpasajului din Piata Victoriei pe care l-a vandut dl. Ciuhandu, subpasaj amenajat acum asa cum oricine poate vedea coborandu-i treptele, si nu in paragina cum a fost vandut. Evident, compensarea contabila a subpasajului cu cele trei terenuri s-a facut pe baza unei facturi, dar care nu atrage dupa sine nicio miscare baneasca„, spune Robu in raspunsul dat deputatului.

CITESTE SI: Proprietarii Acvariului primesc 3 terenuri ca sa plece din centru si sa dea pasajul de sub piata Operei, au decis alesii locali. Vezi unde!

CITESTE SI: 1 milion de euro! Atat costa demolarea „Acvariului” din Piata Operei din Timisoara! Cine plateste?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Popoviciu e dus cu pluta (nu ca robu nu ar fi!). Chiar de ar fi cum zice el, acvariul trebuia sa dispara de acolo. Intre cei doi (Robu si Popoviciu), inclin sa-i dau dreptate robului.