Munti de conducte ruginite, la margine de Timisoara. Se apropie de final inlocuirea mai multor kilometri de tevi vechi din reteaua orasului, cu bani europeni

TIMISOARA. Proiectul cu bani europeni pentru inlocuirea a zeci de kilometri de retea de conducte pentru apa calda si caldura, demarat de fosta administratie, se apropie de final.

CITESTE SI: Dispar benzi de circulatie in zona centrala, la Timisoara, si apar insule de verdeata pe strada care trece pe sub Bastion. Dupa prima licitatie ratata, administratia Fritz mai lanseaza una pentru proiectare

In cursul anului 2022 au continuat lucrarile de inlocuire a tevilor vechi cu conducte noi in sistem preizolat aferente proiectului “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”.

La marginea Timisoarei au fost depozitate conductele inlocuite in ultimii ani de firmele Energomontaj, Erbasu Constructii si Elsaco Electronic, care duc la bun sfarsit acest proiect cu fonduri europene, de peste 100 de milioane lei.

S-au incheiat lucrarile de modernizare a retelelor termice primare pe: str. Cercului, str. Miloia, str. Mures, str. Traian Vuia, in zona Lugojului: str, Simion Barnutiu, str. Zoltan Kodaly, str. Lugojului, str. Telegrafului, str. Renasterii, str. Lorena, in incinta Fac. de Mecanica, str. Traian Lalescu, str. V. Parvan, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu, in zona Bucovina: de la PT45 la strada Bucovina, str. Bucovina str. Liege, str. Dej, str. Ghe Marinescu, str. I.L. Caragiale, incinta Transelectrica, str. st. Cel Mare, Piata Aurel Vlaicu, str. Soarelui, str. St. O. Iosif, str. Scolii, str. Comanesti si Aleea F.C. Ripensia.
Din cei 9.067 m, din retea primara supusa retehnologizarii, s-au executat 6.803 m, reprezentand 75,03%.

La retelele termice secundare s-au facut lucrari aferente mai multor puncte termice. Din cei 20.095 m din reteaua secundara supusa retehnologizarii, s-au executat 19.459 m, reprezentand 96,83%.

In total au fost reabilitati, la nivelul proiectului, 26.262 m retea termica primara si secundara din 29.162 m, reprezentand 90.05%.

Primaria anunta ca va continua inlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare al orasului fiind vizati alti 29 de kilometri de retea, dintre care 11 km cuprind conducta ce se intinde de-a lungul strazii Diminetii, care merge mai apoi pe o portiune din Bujorilor si mai apoi pe langa calea ferata catre CET SUd. Cu aceasta investitie, din etapa a III-a de retehnologizare, intreaga retea de transport va fi retehnologizata, asta insemnand ca toate tevile vor fi cu izolatie moderna si din material mai rezistent la coroziune.
Valoarea proiectului este de 160.280.811 lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Sa dam bani pentru ca se le „recicleze” o firma de partid a Usrului. Eventual chiar cea din Ciacova.

 2. Prima data trebuie sa faca studii de statistica si fezabilitate ( la astea au devenit asi pt a sifona banii in alte interese) , dupa aia sa faca licitatie si sa gaseasca o firma agreata de ei pt reciclarea tevilor ! Curat-murdar , coane Fanica ! Halal administratie avem , dar poate ca iarna asta se va prabusi ! Doamne ajuta !

 3. @gicutzu si nelutzu, voi sunteti membrii de partid (psdnl-isti) sau doar clesicul cetatean RO care sta deoparte si comenteaza indiferent de ceea ce se intampla el fiind nemultumoit? Sau poate “idiotii utili” ai psdnl-istilor?!
  Deci timp de 33 de ani nu s-au schimbat tevile alea, iar acum cand se schimba… voi in loc sa-i atacati pe fostii primari si echipele lor, il atacati pe cel care face treaba…

  • Tu chizda au dreptate oamenii de ce nu se spune ce vor face cu tevile vechi …acolo sunt milioane de roni la cat este pretul fierului vechi …intrebarea este legitima deoarece Colterm este in insolventa si ce sa vezi ei nu pot comercealiza acele conducte …nu este legat decat de un singura partid care fura in Timis si anume USR

   • PNL si PSD sunt o mizerie

    • zic sa le sugi pula pana ai vei imacula ….

  • mah tu amu 33 de ani nici in coaiele lu tactu nu erai tu vorbesti de Colterm? mucosule

 4. Pt kata : idiot esti tu , ce am scris eu si ce ai inteles tu ! Ineligentule ce esti!