Noutati :

Motivele incredibile pentru care copiii din centrele de plasament din Timisoara nu sunt adoptati de unele familii

7 aprilie, 2016 - 10:31 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Fie sunt grasuti, fie au note prea mici la scoala. Acestea sunt doar doua dintre motivele pentru care unii copii din centrele de plasament din Timisoara nu si-au gasit inca o familie. Desi, in cele mai multe dintre cazuri, familiile care isi doresc sa adopte un copil accepta primul prichindel ce le este prezentat, sunt si alte cupluri care refuza chiar si 30 de copii, din motive dintre cele mai surprinzatoare.

„Numarul de copii adoptabili din Timis este de 345. Cu toate acestea, numarul de familii adoptatoare este de trei ori mai mic. Noi le prezentam familiilor copii care sa se potriveasca criteriilor lor, dar cu toate astea sunt unele familii care resping din start copiii, chiar inainte sa se intalneasca. Am avut cazuri in care au respins chiar si 25-35 de copii. De cele mai multe ori sunt respinsi copiii din cauza culorii tenului si a existentei unor boli psihice in familia biologica. Insa am avut si cazuri in care familiile au respins copiii pentru ca sunt grasuti sau au note mici la scoala sau pentru ca isi pun intrebarea ‘de ce n-au fost adoptati pana acum’. Sunt situatii si situatii”, a spus Alina Mayer, seful Biroului adoptii si postadoptii din cadrul Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.

Chiar si asa, Timisul este pe primul loc in tara in privinta numarului de adoptii finalizate. Iar odata cu noile reglementari legislative in domeniul adoptiei, reprezentantii DGASPC spera ca numarul copiilor care ajung intr-o familie sa creasca semnificativ. O serie de termene din procesul de adoptie au fost scurtate, in timp ce atestatele primite de catre familiile care vor sa ia acasa un copil vor fi valabile doi ani, in loc de unul, cum este in prezent. In plus, viitorii parinti vor primi concedii de acomodare de un an.

In 2015, in judetul Timis, au fost adoptati 81 de copii. Iar anul acesta, in primul trimestru, 24 de micuti si-au gasit o familie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...