Noutati :

Mostenitorul ultimului imparat al Austro-Ungariei a avut parte de funeralii fastuoase! Vezi GALERIE FOTO!

17 iulie, 2011 - 12:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Funeralii impresionante pentru mostenitorul fostului imparat al Austro-Ungariei. Trupul ultimului print incoronat a fost ingropat in cripta imperiala din Catedrala Sfantului Stefan din Viena, alaturi de sotia sa, Regina, care a murit cu un an in urma.

Potrivit traditiei, inima lui Otto von Habsburg va fi depusa duminica la  abatia benedictina Pannonhalma, din Ungaria.

Mii de oameni s-au strans pe strazile Vienei pentru funeraliile ultimului mostenitor al Imperiului Austro-Ungar, Otto von Habsburg. La inmormantare au fost prezenti numerosi lideri politici europeni si membri ai caselor regale, printre care si Regele Mihai de Romania si printul Nicolae.

Pe lista invitatilor s-au aflat regele Suediei, Carl al XVI-lea Gustaf, impreuna cu regina Silvia, arhiducele Luxemburgului, Henri, principele Liechtensteinului, Hans Adam al II-lea, fostul rege al Romaniei, Mihai, insotit de principele Nicolae, fostul rege al Bulgariei, Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, printesa Astrid a Belgiei si Cristina, infanta Spaniei.

Decesul si ceremoniile funerare pentru Otto Habsburg-Lothringen, cum este numit oficial in Austria, deoarece unde suntt interzise titlurile nobiliare, au alimentat unele sensibilitati istorice si nostalgii monarhiste in Austria.

Unele voci au criticat fastul ceremoniilor, care nu au avut totusi caracter de stat, si participarea unor inalti demnitari ai republicii, in frunte cu presedintele Heinz Fischer.

Trupul ultimului print incoronat a fost ingropat in cripta imperiala din Catedrala Sfantul Stefan, alaturi de sotia sa, Regina, moarta cu un an in urma. Potrivit traditiei, inima lui Otto von Habsburg va fi depusa duminica la  abatia benedictina Pannonhalma, din Ungaria.

Otto von Habsburg s-a nascut in 1912 si a devenit liderul Casei imperiale de Habsburg la moartea tatalui sau, in 1922. Otto von Habsburg este fiul ultimului imparat al Austriei, Carl I. Cum tatal sau nu a abdicat niciodata, Otto s-a considerat, decenii la rand, urmasul la tron.

Din 1919, de la destramarea imperiului, Otto von Habsburg a trait in exil in Germania.

Otto von Habsburg a fost ales in Parlamentul European, la primele alegeri directe din 1979 si timp de 20 de ani a contribuit la consolidarea institutiilor europene. El a fost interesat in special de integrarea europeana si politica externa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar trebui ca autorul articolului sa corecteze greseala de a scrie numele Stefan cu litera mica. „Trupul ultimului print incoronat a fost ingropat in cripta imperiala din Catedrala Sfantul stefan”. Sigur este doar o scapare minora, dar care poate genera suspiciuni si indoieli legat de cunostintele autorului. Corectura ar fi binevenita inainte de publicare.