Noutati :

Mortii vor purta bratari! Reguli noi la inmormantari in Romania!

23 mai, 2016 - 10:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Se reglementeaza inmormantarile in Romania. Guvernul vrea sa schimbe mai multe lucruri in privinta firmelor de pompe funebre.

Astfel, acestea vor fi obligate sa arhiveze contractele de prestari servicii incheiate si documentele fiscale timp de 5 ani, ca metoda de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, iar o bratara cu datele de identificare ale firmei care a acordat ingrijiri mortuare va fi aplicata obligatoriu pe mana dreapta a decedatului, pentru eventuale plangeri ulterioare ale rudelor si responsabilizarea acesteia.

Constatand ca in registrul de clasificare a ocupatiilor din Romania exista doua ocupatii care confera competenta realizarii imbalsamarilor, respectiv cea de autopsier si cea de imbalsamator, dar ca formarea pentru ocupatia de imbalsamator nu a fost reglementata si nici pusa in practica, la momentul actual nefiind un standard ocupational si un program de formare pentru ocupatia de imbalsamator, Guvernul ii va obliga pe autopsierii formati pana in prezent sa isi completeze pregatirea in termen de 3 ani, noteaza profit.ro.

Guvernul s-a gandit si la cerintele minime de securitate si sanatate pentru lucratorii firmelor de pompe funebre, astfel ca ii va obliga pe angajatori sa aiba in schema de personal cel putin 3 salariati cu atributii in transportul decedatului.

Din acest motiv, prestatorii de servicii funerare vor fi avizati de consiliile locale din punct de vedere atat al capacitatii financiare, cat si profesionale

Guvernul va interzice totodata fotografierea corpului defunctului fara acordul apartinatorilor, exceptii fiind permise doar pentru fotografierea in cadrul procedurilor judiciare, si va stabili ca procedura de imbalsamare este obligatorie atunci cand familia decide sa expuna decedatul in locuri publice, inclusiv la capela, cu sicriul deschis, cand decedatul este transportat intr-o alta localitate decat cea in care a fost decesul, la o distanta mai mare de 30 de kilometri, in situatia in care cauza medicala a decesului impune imbalsamarea ca masura de profilaxie si reducere a riscului biologic.

In spitale si in cimitire va fi interzisa orice forma de publicitate pentru firmele prestatoare de servicii funerare.

Mai multe AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...