Noutati :

Monumentele simbol ale Timisoarei, murdare ori degradate, asteapta sa fie renovate! Iata lista cu cele care ar putea intra in reabilitare!

15 februarie, 2014 - 06:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Tot la mana guvernului! Primaria Timisoara a cerut bani de la Bucuresti si a capatat in schimb tot promisiuni, deocamdata, ca se vor gasi niste fonduri si pentru monumentele orasului care isi doreste sa devina in 2021 capitala culturala a Europei.

CITESTE SI: Monumentele Timisoarei, intre kitsch si… arta moderna! Visam la titlul de capitala culturala cu statui de ciungi, schiopi sau cruci de neoane


Am solicitat sprijin financiar  de la Guvern pentru repararea unor monumente istorice din Timisoara si avem promisiuni directe ca vom primi in primavara. Dar, prima data sa ne aloce Ministerul Culturii niste bani si, in functie de sume, vom incepe reparatiile„, a declarat viceprimarul Timisoarei Traian Stoia.

Acesta a intocmit si o lista cu cele mai importante monumente din oras care ar trebui sa beneficieze cat mai grabnic de lucrari de renovare, iar mai apoi de luarea unor masuri prin care sa fie puse mai bine in valoare, intrucat reprezinta o zestre importanta a orasului.

Iata ce monumente au sanse sa isi schimbe infatisarea, din primavara!

POMUL DE FIER – str. Proclamatia de la Timisoara 3
OBELISCUL “Sfanta Ecaterina” – Cimitir Calea Lipovei
MONUMENTUL MILITAR “VICTORIA” – Cimitir Calea Lipovei
MONUMENTUL “PETOFI SANDOR” – Cartier Freidorf
MONUMENTUL LUI ANTON SEILER – Piata Regina Maria
MONUMENTUL “LUPA CAPITOLINA” – Piata Victoriei
STATUIE ‘’MATERNITATE’’ – Policlinica Louis Turcanu
BUSTUL LUI AVRAM IANCU – Scoala Gen. 19
STATUIE ‘’FEMEIE CU STRUGURE’’ – B-dul 3 August 1919
BISERICA PLANGATOARE – Piata Sinaia
MONUMENT SFANTUL GHEORGHE – Piata Sf. Gheorghe
MONUMENT SFANTA TREIME – Piata Unirii
MONUMENT SFANTA MARIA – Piata Libertatii
BUST BARBU STEFANESCU DELAVRANCEA – Parc Central
BUST VICTOR BABES – UMF
MONUMENT MIHAI EMINESCU – scuar Sala Capitol
MONUMENT I.C. BRATIANU – parc BratianuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cred ca nu este vorba de KITSCH-ul(DEX: termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust): MONUMENT SFANTUL GHEORGHE – Piata Sf. Gheorghe! Acela seamana cu alta statuie in „stil kitsch” din Bucuresti,Statuia lui Traian cu lupoaica (vezi pozele de pe internet)

  2. ar trebui sa ne gandim la o statuie impozanta gen Iancu de Hunedoara pe cal amplasata in fata Muzeului sau Eugeniu de Savoya. Ne trebuie o noua identitate!!!

  3. Am trecut intamplator pe langa statuia Sfantului Gheorghe din P-ta Sf. Gheorghe. Este expresia prostiei modul cum au amplasat aceasta lucrare. Soclul ala turnat din beton este de o hidosenie ingrozitoare. Pentru o lucrare de arta ce reprezinta asa un simbol puternic, au turnat niste beton, ca la fundatia unnui stalp provizoriu. Asa se intampla cand conducatorul lucrarilor lasa treaba in seama cretinilor betivi care sunt neinstruiti. Dar dirigintele de santier si seful de santier si reprezentantul primariei si seful directiei de cultura si culte si boierii de la Biserica Ortodoxa Romana si sefa e la asociatia Tm capitala culturala nu vad grozavia? TM oras cultural. da’ de unde!!?? Si mai sunt aia de la asociatia artistilor plastici si toti cultii si toate cultivatele din TM nu vad oribilitatea aia? Pai ce cultura pretind ei ca au si ca promoveaza, daca in spatiul public permit astfel de expuneri? Daca vine un oaspete strain din domeniul culturii si vede prostia aia de fundatie, ma intreb ce impresie isi va face despre modul in care suntem noi, timisorenii, interesati de arta si frumos si de traditii si cultura. De fapt astfel se demonstreaza ca singurul principiu pe care stim sa-l urmarim este banul. Asta este forma maxima de cultura la care se ridica responsabilii si conducatorii urbei noastre, iar pentru astfel de oameni cultura inseamna doar un buget public mai mare din care sa se imbuibe. Bleah.