Noutati :

Momentul in care vor incepe lucrarile la primul centru de colectare legume si fructe din Timis

10 ianuarie, 2021 - 10:19 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMIS. In curand vor incepe lucrarile de ridicare a primului centru de legume si fructe din judetul Timis, un proiect al Consiliului Judetean, initiat in mandatul trecut.

CITESTE SI: ‘Exista pericolul ca aparatul sa cedeze’. 4000 de analize CT pentru pacientii cu COVID, in numai trei luni, la Spitalul Victor Babes din Timisoara 

In 21 octombrie a fost semnat contractul privind proiectarea si executia centrului de colectare legume fructe de la Tomnatic. Constructorul a lucrat, pana acum la proiectul tehnic pe care trebuie sa il predea in luna februarie 2021. Dupa acest moment, poate incepe lucrarea la constructia propriu-zisa.

Investitia se ridica la 4,5 milioane de euro, bani din bugetul Consiliului Judetean Timis si are termen de finalizare in 23 de luni de la semnarea contractului. Va trebui sa fie gata in septembrie 2022.

Odata cu acest centru de colectare a legumelor si fructelor, se va dezvolta si zona in care acesta este construit. CJ Timis modernizeaza si soseaua care leaga DN6 de Tomnatic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si care-i MOMENTUL? Ca n-am inteles. Jurnalisti de 2 bani… ar trebui sa aveti mai mult respect fata de cititori.

  2. Foarte bine ca se face da retineti nu ati rezolvat nimic nu ati descoperit nici un fel de ajutor pentru legumicultori in tara in care rosile in iunie sant 2/3 lei iar in august 5/6 lei explicatia simpla subventii date aiurea pentru ca la noi cu o mica subventie se pot obtine orice sortiment de legume IN CAMP DESCHIS unde practic doar varza se cultiva pe suprafete mai mari,????Despre acest centru s ar avea rost daca cei interesati ar merge pana in AUSTRIA langa Ungaria si sar documenta aceste centre functioneaza dar in conditii private de interes PRODUCATOR/CENTRU cu un pret de achizitie +cota parte din beneficiu final in functie de participare.Problema nu este lipsa centrului ci lantul de valorificare ,centrul produce si materialul saditor pe care il livreaza spre producator pe soiuri unice sau multiple care la o colectare pot fi valorificate ,cu 100 de soiuri adunate nu se va putea face valorificare cauze aspect ,degradare in timp diferita care vanzatorilor le va produce pagube ,rezulta ineficienta de ambele parti .Atunci cand am vizitat un astfel de centru era toamna iar serele cat si campul era pin cu zeci de mii de crizantema la ghiveci am fost mirat find centr legumicol,interesul poarta fesul spatiile trebuesc valorificate la maxim pentru rentabilitate cat mai mare .dotarea logistica era impresionanta ,camere frigo diferite pe sortimente ,hala de sortare ambalare vehicole frigo de transport spre valorificatori incarcare descarcare automatizata pentru ca legumele sant perisabile ,toate astea un simplu privat le face manual cu un pret de cost mult mai mare,si ineficient,.