Noutati :

Momentul in care se deschide santierul pentru pasajul subteran pe sub doua cartiere la Timisoara

13 octombrie, 2017 - 02:08 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Prinde contur un nou proiect de infrastructura de mare anvergura la Timisoara. Doua cartiere mari vor fi legate printr-un pasaj subteran.

CITESTE SI: Ultima veste despre cel mai larg pasaj subteran ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata in Timisoara. Video 

Vorbim despre pasajul care va lega Lipovei de Torontalului, trecand pe sub Ansamblul Openville.

Pasajul va pleca din zona bulevardului Antenei pe care il va lega de intersectia de la Centrul Bancar, mai precis de Calea Circumvalatiunii inspre Torontalului.

Primarul Nicolae Robu anunta ca lucrarile ar putea demara in a doua jumatate a anului viitor.

Ieri am discutat cu reprezentantii Iulius Mall asupra a ceea ce pretindem de la ei pentru realizarea acelui pasaj in Piata Consiliul Europei. De la sensul giratoriu nou de pe Bd. Antenei se va intra pe domeniul Openville si se va merge in subteran. Tunelul va fi facut de catre Iulius Mall. La iesirea din tunel se va merge relativ putin la suprafata spre Piata Consiliul Europei si acolo investitorul ne va preda SF si PT cu Detalii de Executie pentru pasajul subteran care va duce pana pe Circumvalatiunii, la iesirea inspre Torontalului. Nu putem sa-l facem cu doua ramuri, una pe Circumvalatiunii si una pe Torontalului, ca ar fi fost ideal sa-l facem in Y. Dar nu putem, va avea doar iesire pe Circumvalatiunii si va fi oricum de un folos extraordinar„, explica primarul Nicolae Robu.

Edilul anunta ca tunelul va fi facut de catre investitorul Openville, insa intrarile si iesirile, care sunt pe domeniul public, vor fi amenajate de catre primarie cu bani de la bugetul local. Studiul de Fezabilitate si proiectul tehnic sunt intocmite si platite de catre investitorii Openville si vor fi donate municipalitatii.

Nicolae Robu apreciaza ca proiectul va intra anul viitor in primavara in licitatie pentru executie, iar in a doua jumatate a lui 2018 pornesc lucrarile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca il fac cei de la Iulius probabil ca va fi gata de 100 de ori mai repede decat daca l-ar face primaria 👍

  2. Da e si normal! privatul vrea sa termine cat mai repede pe cand statul (primarii, consilii , etc) vor cat mai mult ca altfel de unde sa „mulga” incet dar sigur!

  3. Eu zic ca privatul va face treaba lui in 6 luni, dar partea care tine de primarie va fi gata in 3 ani – adica iesirile de pe domeniul public. Va fi un pasaj dar nu va putea fi folosit pt ca primaria nu o sa-si faca treaba – vezi linia de tramvai de pw Sagului.

  4. daca ramane ca la celalat mall din sagului unde liniile de tramvai nu au fost montate nici azi , vaisamar de cei carene conduc. rusine celor care se simt responsabili. probabil nimeni.