Momentul asteptat cu nerabdare la Primaria Timisoara se apropie. Se inchide licitatia pentru cele 44 de autobuze electrice

TIMISOARA. Reprezentantii Societatatii de Transport Public Timisoara asteapta cu infrigurare ziua de miercuri pentru a vedea daca si cine s-a inscris la licitatia pentru innoirea flotei de autobuze.

44 de autobuze electrice, dar si 15 statii de incarcare rapida si alte 44 cu incarcare lenta vor fi achizitionate pentru Timisoara de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Licitatia a fost demarata in luna februarie, iar termenul limita de depunere a ofertelor este miercuri, 10 aprilie.

„Lotul nr.2 – Achizitionarea de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de calatori, operabile in conditii de ses pentru Municipiul Timisoara – 44 autobuze electrice de cca. 18m destinate transportului public urban de calatori in relief de ses – 15 de statii de incarcare rapida – 44 de statii de incarcare lenta”, se arata in anuntul postat pe SEAP.

Autobuzele ce urmeaza sa fie cumparate costa aproximativ 30 de milioane de euro, suma din care Primaria urmeaza sa acopere 2%, iar daca toate lucrurile vor merge ca la carte, pana la finalul anului vom vedea si primul autobuz electric pe strazile din Timisoarei.

Aducerea de noi autobuze poate da si un impus timisorenilor sa isi lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun. In acest moment STPT le ofera timisorenilor trasee cu tramvaiului, autobuzul, firobuzul, vaporasul, biciclete, si mai nou trotinete.

Pe baza datelor obtinute prin proiectul 100deromani, 36 dintre acestia ar renunta la masina personala pentru a folosi mijloacele de transport in comun. 20 dintre cei chestionati ar folosi autobuzul, 9 cu tramvaiul, 4 cu metroul, iar 3 cu troleibuzul. 34 de romani din cei chestionati prefera totusi sa plece cu masina personala, iar alti 30 prefera bicicleta. Iar Timisoara se inscrie cu succes in aceste date, in mai multe randuri locuitorii orasului sustinand ca ar utiliza mai mult transportul in comun in detrimentul masinii personale, daca mijloacele ar circula mai bine si ar fi mai multe si mai moderne.

Mai multe date despre felul in care a evoluat domeniul Transporturilor si schimbarile care s-au produs puteti gasi pe www.100deromani.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.