Moment mult asteptat! Primesc sau nu bani Institutul Oncologic de pe Torontalului si Spitalul de Copii din Timisoara? Vezi daca sunt prinse in bugetul pe 2016!

TIMISOARA. Doua mari obiective din Timisoara vor primi finantare de la bugetul national, anul viitor. Este vorba de Institutul Oncologic si de Spitalul de Copii ”Louis Turcanu”.

M-am implicat alaturi de medicul Dorel Sandesc ca Timisoara sa primesca bani pentru investitii in Sanatate. Cele doua obiective vor fi finantate din bugetul Ministerului Sanatatii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro deputatul PSD Florin Birsasteanu.

Bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul 2016 va fi de 7,77 miliarde lei, cu 16% mai mult fata de 2015, si reprezinta 4,2% din PIB, dupa cum prevede proiectul publicat pe site-ul Ministerului de Finante. La randul sau, bugetul Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate pentru 2016 este de 26,4 miliarde lei, cu 11,9% mai mult decat in acest an.

CITESTE SI: Ce personaj surpriza se afla in spatele viitorului Institut Oncologic de pe Calea Torontalului din Timisoara? Ne da cea mai buna veste

spital-torontalului-regional

Institutul Regional de Oncologie Timisoara va fi amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.

Durata de realizare a Institutului este estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii va fi de 511,628 milioane de lei.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere (3.453 de cazuri nou aparute in 2014, comparativ cu 2.190 in 2008).

Spitalul de Copii Louis Turcanu, in linie dreapta!

spitalul-de-copii-corp-nou-santier (2)

Noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara va avea demisol, parter si sase etaje si va costa aproape 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata in mai 2014 pe bani din bugetul local, apoi a alocat fonduri si Guvernul Ponta. Imobilul a fost deja ridicat.

CITESTE SI: Cand va fi gata noua cladire de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...