Moment istoric la Londra, ziua incoronarii. Regele Charles al III-lea urca pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii. Video

FOTO: politico.com

Invitati de la diferite case regale, sefi de stat, dar si mii de oameni asista sambata la incoronarea printului Charles de Edinburgh, care va deveni regele Charles al III-lea. Ceremonialul are loc in catedrala Westminster Abbey, acolo unde au fost incoronati toti regii Regatului Unite in ultimele 7 secole.

Charles calca astfel pe urmele a nu mai putin de 39 de inaintasi, intr-un mileniu de incoronari. Acum, la 74 de ani, Charles este cel mai batran rege care-si asuma tronul.

In Westminster Abbey, 2.200 de invitati vor umple bancile. Este o audienta semnificativ redusa fata de cei 8.000 de invitati care au participat la incoronarea reginei Elisabeta in 1953, dar familia regala incearca sa dea momentului o dimensiune mai discreta, potrivita cu timpurile. Aproximativ 100 de sefi de stat vor fi prezenti, inclusiv monarhi in functie. Respectand o traditie istorica, presedintele Joe Biden nu va fi prezent, dar prima-doamna Jill Biden va reprezenta oficial Statele Unite.

Nu trebuie uitati englezii si turistii care s-au adunat de zile bune in apropierea Palatului Buckingham pentru a vedea evenimentul. Mii de oameni au venit cu cortul si s-au asezat pe trotuarele de pe marginea strazii ce face legatura intre pala si Poarta victoria, ce duce in Trafalgar Square.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gepeto spune:

    astazi ,,,,flamanzii,,,,muritorii de foame , datornicii la banci si cei ce isi platesc impozitele catre stat se bucura ca BOGATII o vor duce si mai bine.sarbatori fericite