Moment de sarbatoare, la Universitatea Politehnica Timisoara. GALERIE FOTO

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a imbracat straie de sarbatoare. Ziua de 11 noiembrie are o dubla insemnatate in istoria mediului academin romanesc. Este data la care a luat fiinta una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior din tara, Universitatea Politehnica Timisoara, in 1920, dar si ziua in care, 21 de ani mai tarziu, se infiinta Facultatea de Constructii din cadrul UPT.

Aniversarea a fost marcata printr-o serie de evenimente, care au inceput inca din luna octombrie, iar vineri, 11 noiembrie, sute de cadre didactice din cadrul Universitatii Politehnica, dar si invitati de renume au participat la o festivitate omagiala, la Facultatea de Constructii.

upt-facultatea-de-constructii-amfiteatru-11

„Este un eveniment dublu, sunt doua momente in trecerea timpului in scoala politehnica. In 1920, ceea ce inseamna astazi 96 de ani de Politehnica si 75 de ani de la infiintarea Facultatii de Constructii. Eu cred ca toate aceste momente sunt importante pentru noi, pentru mediul academic, dar si pentru ceea ce se intampla in lumea care ne inconjoara, pentru ca da dovada de temeinicia unei scoli care a influentat orasul si comunitatea. Facultatea de Constructii, infiintata in 1941 a dat, la randul ei, mii de ingineri, care sunt imprastiati in toate colturile Europei, care prin experienta lor si prin munca lor au reusit sa creeze edificii cu care se mandreste tara si noi. Este un moment aniversar, un moment in care aratam lumii ca scoala Politehnica este o institutie nationala care a contribuit in mod esential la ceea ce inseamna Romania Moderna”, a spus rectorul Universitatii Politehnica, Aurel Viorel Serban.

Facultatea de Constructii si-a construit traditia in prima linie a dezvoltarii academice, stiintifice si profesionale in domeniu, fiind un reper de profesionalism si exigenta. Oferta educationala este adaptata atat standardelor nationale cat si celor internationale pentru trei domenii de studii, intr-o stransa legatura: inginerie civila, ingineria instalatilor si inginerie geodezica. Aceasta oferta include un program de Master international de tip Erasmus Mundus, in parteneriat cu cinci universitati europene de top si un acord de diploma dubla cu una dintre cele mai prestigioase universitati din Germania.

Facultatea de Constructii din Timisoara este implicata in activitatea de standardizare nationala si europeana, precum si in activitati de consultanta pentru obiective importante. De la inceputul anilor 1990, facultatea a pionierat introducerea si promovarea eurocodurilor structurale (normele europene unificate pentru constructii) in Romania. Astazi, membrii facultatii reprezinta tara noastra in cadrul grupurilor de lucru ale CEN – Comité Européen de Normalisation, pentru elaborarea noii generatii de Eurocoduri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.