Noutati :

Modificari importante in structura examenului de rezidentiat. Raed Arafat a anuntat, la Timisoara, ce schimbari sunt posibile

11 octombrie, 2013 - 11:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
7

Licenta va deveni deosebit de importanta pentru studentii medicinisti. Partea scrisa a lucrarii va conta in cadrul rezidentiatului, asta dupa ce studentii s-au impotrivit  initiativei Ministerului Sanatatii de a lua in considerare media de la finalul studiilor.

Secretarul de Stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a fost prezent la Timisoara, la o intalnire cu studentii medicinisti . In urma intalnirii, Raed Arafat a declara ca una dintre propunerile care vor fi luate in considerare la elaborarea noului regulament de organizare a examenului de rezidentiat este cea conform careia nota de la lucrarea de licenta va conta la rezidentiat, iar examenul de licenta va deveni examen national. In schimb, prevederea postata pe site-ul Ministerului Sanatatii, conform careia intrarea la examenul de rezidentiat s-ar fi facut pe baza mediei de absolvire a facultatii va fi abandonata.

„Una dintre propuneri puse pe masa si pentru care nu vad motive de impotrivire –  dar astept puncte de vedere – este ca partea scrisa a examenului de licenta sa fie un examen national de iesire de la facultate si sa luam notele respective pe tematica care o au acum, la alegerea trunchiurilor comune si la repartitie” a declarat Raed Arafat.

In perioada urmatoare, reprezentantii Ministerului Sanatatii vor avea intalniri si cu studentii din alte centre universitare pentru a le afla parerea referitoare la modificarile ce vor fi aduse modului de organizare a examenului de rezidentiat. Forma propusa initial de Minister poate fi vazuta pe site-ul institutiei, dar aceasta va fi modificata in functie de aceste discutii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa se hotarasca odata ca sa stim de ce ne apucam de invatat. pentru asa un examen sunt necesare cel putin 5 luni de invatat

  2. DE CE TREBUIE NEAPARAT SA MODIFICE CEVA? A FOST PERFECT PANA ACUM

  3. 1. seriile din anii anteriori, care au dat licenta in alte conditii decat cele de examen national, cum da promotia 2014 si care nu au promovat examenul de rezidentiat, vor intra in acelesi standard cu noi???? (nu este correct ca cei care au dat licenta mai usor si au obtinut note mari sa vina sa concureze cu noi care dam examen national. pe ei cum ii vor departaja?) 2.pana acum daca nu ne convenea nota de la rezidentiat puteam sa dam in anul urmator din nou examenul, in conditiile in care cineva vrea sa-si mareasa nota obtinuta licenta da alta licenta??????????

    • Bine zis. Logica impecabila.

  4. Nici Arafat nu mai este ce a fost!!!!

  5. Doar examenul acesta mai era corect si puteai sa te duci cu ce ai in cap, fara sa conteze a cui esti (daca esti a cuiva). Acum vor sa il distruga si pe asta, sa intre cine trebuie nu cine merita. La specializarea pe care mi-o doresc eu e concurenta enorma. Credeti ca „fiica ploii” ce sunt are vreo sansa daca examenul nu este EXCLUSIV scris??? Am inteles ca sunt si alte criterii, nu numai examenul de licenta…. Si daca nu intru in anul respectiv, ce se intampla cu mine? Sunt damnata sa raman la o specializare pe care nu mi-o doresc, fara posibilitatea ca in anul urmator sa dau din nou, nu?

  6. Foarte desteapta treaba!!! O intrebare: Cei de la medicina dentara ce vor face? Cum faceti voi „trunchi comun” la medicina dentara? Ametim endodontia si parodontologia cu chirurgia si ortodontia? La medicina generala e clar: aveti doua ramuri mari si late: chirurgicale si medicale. La dentara cum faceti trunchiul comun? Deci: facem toti acelasi lucru si apoi cate 1 an (ca sunt 3 de toti) de endodontie, parodonrologie, protetica…etc?????