Noutati :

Modernizari la Clinica de Obstretica-Ginecologie din Timisoara, cu bani europeni. Vom avea si un centru pentru prevenirea cancerului si a bolilor perinatale

4 februarie, 2014 - 01:46 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Ambulatoriul de Obstretica – Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal va fi modernizat cu bani europeni. Primaria Timisoara a obtinut fonduri dupa redistribuirea banilor ramasi necheltuiti de la UE. In plus, va fi amenajat si un centru de cercetari privind prevenirea cancerului si a bolilor congenitale in perioada perinatala, tot din bani europeni.

In total, 5 milioane de euro pentru modernizari la Spitalul Municipal. Proiectele au fost aprobate deja.

Primul proiect are o valoare de 11 milioane de lei si vizeaza reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului de obstretica si ginecologie de pe strada 16 Decembrie nr. 27. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, se afla in faza de achizitie a documentatiei tehnice.

„Vor fi reabilitate, modernizate si echipate 7 cabinete si vor fi realizate alte 7 noi cabinete. Va fi creat si un birou de primire a pacientilor”, sustine primarul Nicolae Robu.

Cat despre cel de-al doilea proiect, acesta vizeaza realizarea unui Centru de cercetari medicale privind prevenirea cancerului si a bolilor congenitale in perioada perinatala, pe str. 16 Decembrie 1989, nr. 22. Valoarea investitiei este de 2,5 milioane de euro. „In 2-3 saptamani va fi semnat contractul de finantare cu fonduri europene, cofintarea locala fiind de 13%”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara. Potrivit primarului, va fi reabilitat spatiul de la nr. 22 si va fi cumparat un aparat ultraperformant RMN, precum si un mamograf digital.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...