Noutati :

Modernizarea Spitalului Judetean, inchiderea gropilor de gunoi si reparatiile la drumuri, in topul impartirii banilor din Bugetul Timisului pe 2014. Acesta e mai mare decat anul trecut

21 ianuarie, 2014 - 02:59 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Judetul Timis are un buget de 416.243.000 lei, adica 92 de milioane de euro, cu 4,7% mai mare decat cel din anul 2013, cei mai multi bani fiind alocati proiectelor de investitii si asistentei sociale.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat, marti, dupa ce consilierii judeteni au votat in unanimitate bugetul judetului ca acesta este  mai mare decat anul trecut.

Eu cred ca bugetul pe anul acesta nu reprezinta o majorare extraordinara, este 4,7% in plus fata de bugetul pe anul 2013. Am redus foarte mult sumele pentru agenda sportiva, de la 79 de milioane de lei cat a fost anul trecut, suntem la 64 de milioane de lei anul acesta. De asemenea, am redus la cultura, fata de anul 2013 cand a fost 4,6 de milioane acum avem 3,4 milioane. Am majorat alocatia pentru hrana de la 9,5 lei la camine de batrani, la unele scoli speciale, le-am uniformizat si le-am dus la 15 lei pe zi”, a declarat Bojin.

Consiliul Judetean Timis a alocat 100.000 de lei pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Judetean Timisoara si alti 521.000 pentru cumpararea a sapte autospeciale pentru Serviciul de Ambulanta.

Suma de 734.000 de lei a fost alocata de Consiliul Judetean Timis pentru institutiile de invatamant din subordine, banii urmand a fi cheltuiti pentru lucrari de reparatii.

Capitolul Sanatate are alocati 1,8 milioane de lei pentru proiecte precum cumpararea de lifturi noi, sistematizarea intrarilor si inlocuirea tamplariei la Spitalul Judetean Timisoara.

Suma de 28,3 milioane de lei a fost alocata pentru inchiderea gropilor de gunoi si managementul deseurilor.

Cu 23,3 de milioane se vor face reparatii la reteaua de drumuri judetene.

La capitolul ”Religie”, Consiliul Judetean Timis a alocat suma de 700.000 de lei, din care 100.000 de lei au fost aprobati pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Restul banilor vor fi impartiti cultelor din judetului Timis care vor folosi sumele pentru investitii in lacase de cult.

Liderul CJT Titu Bojin merge la Craiova sa faca lobby pentru Timis

Presedintele Judetului  Titu Bojin va participa miercuri, la Craiova, la o intalnire cu reprezentanti ai Guvernului unde va face lobby pentru proiectele mari ale judetului si va incerca sa aduca bani si pentru acestea, de la Bucuresti.

Plec maine cu un portofoliu de poriecte la Craiova si legat de complexe sportive, legat de sala polivalenta care va fi construita langa acest complex sportiv, plec cu rugamintea domnului primar al Primariei Timisoara  pentru bazinul de inot olimpic, plec cu proiectul pentru Maternitatea pe care trebuie sa o realizam la Spitalul Judetean, plec cu proiectul pentru Centrul Intermodal si sigur, sunt sustinute toate si de noi si de Primaria Timisoara cu fonduri si, sigur, se sustin cele 2 centuri care ar trebui sa lege Timisoara cu centura inspre Giarmata„, a  spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Eu sunt tare curios care din acele proiecte din portofoliu se vor si realiza! … am mari dubi ca se va face oricare din ele, din pacate.
  (de altfel foarte interesante si importante acele proiecte, dar care din pacate nici una din ele nu este prevazut in bugetul de anu asta, deci iar amanate de la un an la altul)
  – de centura avem nevoie
  – centrul intemodal trebe realizat
  – la fel si infrastructura sportiva si spitale

 2. Groapa de gunoi de la Sag cand o astupa?