Noutati :

Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara

31 august, 2017 - 12:07 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Se fac primii pasi concreti pentru ridicarea unei noi maternitati, la Timisoara. Dupa ce au fost puse la punct detaliile legate de documentatie, acum se asteapta cu nerabdare demararea propriu-zisa a proiectului,insa mai e pana la acel moment.

CITESTE SI: Merdenelele calde de la Lactobar, piureul de castane de la Violeta, cafeaua de la ‘coloniale’ sau vitrina de florarie pe care curgea apa. Amintirile de pe Corso si Surogat, la Timisoara 

„Vineri am finalizat partea noastra pentru tema de proiectare. Primaria lanseaza achizitia pentru Studiul de Fezabilitate. Noi am venit cu conditiile noastre specifice”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

Noua maternitate va avea 6 etaje

Reprezentantii spitalului au pus la punct detaliile legate de modul in care va arata constructia, dar si ce sectii va adaposti. Iar odata cu ridicarea noii maternitati, vor fi reinfiintate doua servicii, care in prezent sunt externalizate.

„Cladirea va avea 6 etaje, suprafata terenului este de 4.000 de metri patrati, vom avea si functiuni administrative, si atunci putem construi pe o suprafata de pana la 70% din acest teren. Vom avea si servicii administrative, spalatorie pentru toate sectiile spitalului Municipal. Am facut un calcul si, daca am avea spalatoria noastra, am reduce la jumatate costurile pe care le avem acum cu firma care face acest serviciu. Vom avea si bucatarie la standarde europene pentru sectiile care sunt la distanta de Clinicile Noi: maternitatea plus celalalte sectii, Oftalmologie, OGL, Geriatrie… Dorim sa mutam acolo si serviciul administrativ, care acum este pe Hector 1, iar in ceea ce priveste cladirea in care va functiona spitalul , poate avea 6 etaje si gandim sa fie cuprinse toate sectiile, departamentele, sa indeplimin toate cerintele”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea.

Va reamintim, noua maternitate care se construieste la Timisoara se va ridica pe un teren pus la dispozitie spitalului de catre Primaria Timisoara, in zona Calea Bogdanestilor. Iar daca nu vor aparea probleme, spitalul ar putea fi finalizat peste 3 ani.

Consiliul Judetean Timis are propriul proiect pentru construirea unei noi maternitati in zona Spitalului Judetean Timisoara pentru care spera sa obtina si bani europeni printr-un proiect transfrontalier.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Numa buna pentru puradei

  2. De la vorba la fapta sunt ani lumina.Nu suntei capabili sa terminati de ani de zile aripa noua a Spitalului pentru Copii…..ce sa mai discutam despre altceva….