Modelele de subiecte pentru examenele nationale, pe Internet

Modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2011, respectiv cele pentru bacalaureat si pentru evaluarea nationala, au fost publicate pe Internet, cu rol orientativ, de Centrul National de Evaluare si Examinare. Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe, care pot fi consultate pe site-ul http://subiecte2011.edu.ro, sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat si detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare. Pentru proba scrisa de limba si literatura romana din cadrul bacalaureatului, de pilda, este prezentat ca model un subiect la care, printre altele, elevii trebuie sa scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de randuri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmatia “Suntem ceea ce iubim”, a lui lui Nichita Stanescu, si sa redacteze un eseu de doua-trei pagini în care sa prezinte viziunea despre lume reflectata intr-una din nuvelele studiate, din creatia lui Mihai Eminescu, Ion Creanga, I. L. Caragiale sau Ioan Slavici. “Precizam ca modelele de subiecte sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora in functie de tipul programei, precum si cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene nationale din anul 2011", spun reprezentantii ministerului. Publicarea acestor modele de subiecte a fost facuta in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2010-2011 si cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat din 2011.

Modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2011, respectiv cele pentru bacalaureat si pentru evaluarea nationala, au fost publicate pe Internet, cu rol orientativ, de Centrul National de Evaluare si Examinare. Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe, care pot fi consultate pe site-ul http://subiecte2011.edu.ro, sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat si detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare.

Pentru proba scrisa de limba si literatura romana din cadrul bacalaureatului, de pilda, este prezentat ca model un subiect la care, printre altele, elevii trebuie sa scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de randuri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmatia “Suntem ceea ce iubim”, a lui lui Nichita Stanescu, si sa redacteze un eseu de doua-trei pagini în care sa prezinte viziunea despre lume reflectata intr-una din nuvelele studiate, din creatia lui Mihai Eminescu, Ion Creanga, I. L. Caragiale sau Ioan Slavici.

“Precizam ca modelele de subiecte sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora in functie de tipul programei, precum si cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene nationale din anul 2011″, spun reprezentantii ministerului.
Publicarea acestor modele de subiecte a fost facuta in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2010-2011 si cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat din 2011.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

Etichete