Noutati :

Modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2012 si pentru Bacalaureat 2012, publicate de Ministerul Educatiei

1 noiembrie, 2011 - 10:48 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
6

Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat pe internet modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2012, in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2011-2012 si cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat 2012.

Modelele de subiecte pentru evaluarea competentelor si pentru probele scrise sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare.

La evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a se regasesc modelele de subiecte pentru Limba si literatura romana si Matematica, precum si pentru Limba si literatura materna (sase discipline).

Pentru examenul de Bacalaureat 2012 este prezentat spre informarea elevilor, a profesorilor si a tuturor celor interesati, un ghid privind desfasurarea probelor A si B (de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limbile materne), a probei C (de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata in liceu) si a probei D (de evaluare a competentelor digitale).

De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise si anume pentru Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (sapte discipline), Matematica, Istorie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie si pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie). Mentionam ca pentru proba C sunt publicate modele structurate in functie de continutul probei: intelegerea unui text audiat, proba scrisa si proba orala, corespunzatoare celor zece limbi de circulatie internationala studiate in liceu. Sunt publicate si traduceri ale modelelor de subiecte in limbile minoritatilor nationale.
In vederea facilitarii accesului catre modelele de subiecte din anii anteriori au fost create link-uri speciale in acest sens, acelasi sistem fiind utilizat si pentru subiectele, respectiv baremele de evaluare si notare din sesiunile anterioare. Precizam ca modelele sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, precum si cu nivelul de dificultate al acestora.
Modelele se gasesc la adresa www.subiecte2012.edu.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sper sa ma descurc.sunt a 8-a sh vr sa am o nota mare la examen

  2. SUNT A OPTA SI SPER SA TREC CU BN EXAMENUL SI SA INTRU LA LICEUL CARE MILAM PROPUS DEPINDE DE SUBIECTE

  3. de unde pot descarca si eu aceste variante pentru examenul de clasa a 8-a?

  4. Am inteles ca ar fi aparut ceva pe net de o evaluare pt anul scolar 2011-2012 .Stie cineva de unde as putea sa o iau sau ceva ?:D

  5. unde pot gasi programa pentru romana,dar si pentru matematica?

  6. vreau si eu modelul pentru examen va rog frumoss…