Noutati :

Model de declaratie pe proprie raspundere ca sa poti iesi sau intra in Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte comune intrate in carantina de COVID in Timis. Descarca aici!

5 noiembrie, 2020 - 02:04 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
4

TIMISOARA. Dupa o balbaiala a autoritatilor, care au anuntat initial intrarea in carantina pentru vineri in 8 localitati din Timis, apoi zeci de mii de oameni s-au trezit ca masura a fost instituita joi dimineata la ora 5.00, reprezentantii Prefecturii Timis au prezentat un modelul de declaratie ce trebuie completata pentru a putea iesi ori intra in comunele inchise.

CITESTE SI: Avem 6,51 la mie rata de infectare cu COVID in Timisoara. Sunt aproape 40 de localitati in zona rosie in Timis. Lista actualizata 

DESCARCA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE AICI!  Aceasta declaratie poate fi completata si de mana.

Localitatile intrate in carantina unde e nevoie de declaratie pe propria raspundere sunt: GHIRODA (fara satul apartinator Giarmata Vii), DUDEȘTII NOI, DUMBRĂVIȚA,  BECICHERECU MIC, FIBIȘ, GIROC (cu sat apartinator Chisoda), PESAC, MOȘNIȚA NOUĂ (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

La ora 5.00, in dimineata zilei de 5 noiembrie, au fost instituite filtre de circulatie la toate intrarile si iesirile din comunele carantinate.  Cei care ieseau sau intrau in comunele suspuse carantinarii au fost instiintati ca au nevoie de adeverinte de la angajator/legitimatii de serviciu valabile/declaratii pe propria raspundere pentru a merge la lucru. Nimeni nu a fost si nu va fi amendat joi, iar oamenilor li s-a pus in vedere ca trebuie sa le aiba asupra lor pentru a putea parasi localitatile.

Ca urmare a instituirii carantinării in cele 8 comune si satele apartinatoare cu exceptia Giarmata Vii, polițiștii,jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice in baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, circulația și staționarea in spatii publice a persoanelor este interzisa cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

VIDEO: George Stefanita

Este permis accesul sau parasirea localitatii doar de catre persoanele care desfasoara activitati profesionale in afara zonei carantinate sau deplasarea este pentru ingrijirea sau insotirea membrilor de familie, a persoanelor varstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.
De asemenea, mai au voie sa iasa din zona de carantina persoanele care au nevoie de asistenta medicala inclusiv urgentele medicale.
Transportul de marfa este in continuare permis.

Se interzice deplasarea persoanelor fara motiv in interiorul localitatii, iar cei care vor sa iasa din zona carantinata din alte motive decat cele profesionale este necesara o declaratie din care sa rezulte motivul deplasarii, atat ziua, cat si noaptea.

Rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele:

1.centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului;
2.centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este:
1.DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora.

Totodata, sunt instituite restrictii de circulatie pe timpul noptii, intre orele 22.00 si 5.00 dimineata, cand in interiorul localitatilor pot sa se deplaseze doar lucratorii esentiali sau persoanele care ingrijesc copii sau varstnici ori cei care merg la serviciu.

In plus, pe langa masca de protectie care continua sa fie obligatorie peste tot, sunt interzise evenimentele private, se inchid restaurantele, barurile si cafenele, inclusiv terasele acestora, pensiunile si hotelurile, iar la slujbele religioase de cununie, botez si inmormantare pot participa cel mult 8 persoane.

Alte doua comune din Timis, unde rata de infectare depaseste 6 la mia de locuitori sunt in analiza Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in vederea instituirii masurii carantinei. Este vorba de Gavojdia si Foeni.

CITESTE SI: Atentie! Nimeni nu intra si nu iese fara declaratie, adeverinta sau legitimatie din Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte patru localitati intrate in carantina de COVID in aceasta dimineata la ora 5.00, in Timis. Lista restrictiilor. Video Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Trebe oare declaratie si daca doar tranzitez localitatea?

 2. Daca mergi la tuns ce incercuiesti?

  Idiotii astia iarasi nu clarifica totul.

 3. nu-i o contradictie de exprimare?
  la pct. 3 zice-se ca se interzice circulatia si stationarea in spatii publice, si daca o faci e cu declaratie
  la pct. 4 zice-se ca se va limita la maxim deplasarea persoanelor (ce-o fi si aia :), dar punctul b se refera cam la aceleasi activitati care sunt incluse in declaratia de la pct. 3.

  Nu-s prea coerenti (pe langa faptul ca informatia oficiala este publicata la 12 ore dupa aplicare!)

 4. Cine a facut Declaratia sigur e militian si analfabet sau astia de la OT nu au copiat ce trebuie. Am copiat-o si ce sa vezi? Nu scrie data, nu scrie semnatura, nu scrie localitatea in care te deplasezi, . Scrie domiciliul, dar azi unii ( NU EU!) au mai multe case apartamente etc.