Noutati :

Modalitati de plata a facturii de apa rece la indemana clientilor

7 mai, 2011 - 10:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

Din dorinta de a fi cat mai aproape de clientii sai, Aquatim pune la dispozitia acestora o serie de modalitati de plata a facturii de apa rece si canalizare. in primul rand, consumatorii pot plati factura la casieriile societatii, din Timisoara si din cele cinci sucursale din judet, in numerar sau cu cardul, ultima varianta fiind posibila, deocamdata, doar la casieriile din Timisoara. Este important de retinut ca la casieriile sucursalelor se pot plati numai facturile din localitatea respectiva si din localitatile arondate.  In cazul in care utilizatorii aleg sa plateasca factura de apa rece la casieriile Aquatim, prezentarea facturii nu este necesara.

Plata facturii se poate face de asemenea, la toate agentiile si prin bancomatele din reteaua BRD, la unitatile postale informatizate din Timisoara, iar in restul localitatilor unde opereaza Aquatim, la toate ghiseele postale si la factorii postali si la orice magazin din reteaua PayPoint. In aceste cazuri, consumatorii trebuie sa prezinte factura de apa rece pentru efectuarea platii.
Ca metode bancare, sunt posibile plati cu bilet la ordin sau fila CEC (persoanele juridice), prin virament bancar, sau prin debitarea directa a contului. Contul Aquatim este RO63 BRDE 360S V072 4535 3600, deschis la BRD Timisoara.

Facturile Aquatim trebuie achitate in termen de 15 zile de la data emiterii. Data emiterii facturii si data scadentei sunt inscrise pe factura. Neachitarea facturii in termen de 30 zile calendaristice de la data scadentei atrage dupa sine penalitati de intarziere egale cu nivelul dobanzii datorate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare; in prezent acestea sunt de 0,1% pe zi de intarziere. Penalitatile se datoreaza incepand cu prima zi dupa data scadentei. In cazul in care aceasta nu se va achita in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data scadentei, se vor lua masuri de sistare a furnizarii apei, ajungandu-se pana la demontarea contorului de bransament. Aparitia unei astfel de situatii este in defavoarea clientului care, dupa achitarea facturii, va trebui sa suporte si cheltuielile de rebransare. De aceea, inainte de expirarea perioadei de scadenta Aquatim transmite sms-uri si somatii de plata clientilor restantieri pentru a le reaminti de necesitatea achitarii la termen a facturii.
Trebuie precizat faptul ca suma totala afisata pe factura este calculata in functie de cantitatea de apa rece consumata si evacuata in sistemul de canalizare si de cantitatea medie lunara de ape meteorice.

Incepand cu luna aprilie 2010, Aquatim citeste contoarele de bransament de apa rece ale consumatorilor din Timisoara la un interval de 2 luni, dar facturarea consumului de apa este lunara.
in cazul asociatiilor de locatari/proprietari, este posibil ca perioada de citire stabilita de Aquatim sa nu corespunda cu perioada de citire a contoarelor de apartament. Pentru a reduce diferentele rezultate din citirile contoarelor, se recomanda stabilirea unei date pentru citirea contoarelor de apartament cat mai apropiata de data citirii efectuata de Aquatim.
De asemenea, consumatorii mai au la dispozitie posibilitatea de autocitire a contorului de bransament. Indexul contorului se poate transmite lunar, la “data urmatoarei citiri” inscrisa pe factura, la numarul de telefon: 0256 226 656 pentru Timisoara sau la numerele de telefon de la sucursale pentru alte orase din judet. Pentru evitarea aparitiei unor greseli, Aquatim verifica periodic corectitudinea datelor transmise.
Cantitatea de apa evacuata de consumatorii casnici la canalizarea orasului se considera ca fiind 95% din cantitatea consumata de apa potabila. inmultind aceasta cantitate cu tariful de canalizare se poate determina costul platit de client pentru serviciul de canalizare.
in ceea ce priveste costul apei meteorice, este important de subliniat faptul ca utilizatorii nu platesc apa de ploaie ci serviciul efectuat de Aquatim S.A., care include: colectarea, transportul si epurarea apelor meteorice. Costul acestui serviciu se calculeaza inmultind cantitatea de precipitatii de pe unitatea de suprafata (metru cub de apa meteorica/metru patrat de suprafata), notata pe factura «cantitate A.N.M. «  (Administratia Nationala de Meteorologie) cu suprafata declarata de utilizator la incheierea contractului cu Aquatim si apoi cu tariful pentru canalizare.

Casierii Aquatim

Timisoara, orar 08:00 – 18:00 – Str. Gheorghe Lazar nr. 11/A, str. Oituz nr. 3, str. Gavril Musicescu nr. 3
Localitati arondate: Fibis, Foeni, Ghiroda, Giulvaz, Mosnita Noua, Pischia, Recas, Sacalaz, Sanmihaiu Roman, Sag.

Buzias: Str. Principala nr. 16
Localitati arondate: Racovita, Sacosu Turcesc, Victor Vlad Delamarina, Criciova.
Deta: Str. Mihai Viteazul nr. 31
Localitati arondate: Ciacova, Gataia, Ghilad, Voiteg, Banloc.
Faget: Str. Lugojului nr 25
Localitati arondate: Traian Vuia, Balint, Curtea, Bethausen.
Jimbolia: Str. Spre Est nr. 74
Localitati arondate: Gottlob, Cenei, Checea, Uivar, Becicherecu Mic, Satchinez.
Sannicolau Mare: Str. Negru Voda nr. 7
Localitati arondate: Lovrin, Saravale, Sanpetru Mare, Periam, VariasInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...