Mobilizare uriasa pe ultimii 2 kilometri din Autostrada Lugoj – Deva Lot 4. Ce se intampla pe Dealul Liliecilor. Video

TIMISOARA. La 5 ani de la pornirea lucrarilor pe santierul lotului 4 al Autostrazii Lugoj – Deva, muncitorii fac progrese insemnate pe ultima portiune ce mai trebuie realizata. Este vorba de cei aproximativ 2 kilometri de pe faimosul Deal al Liliecilor, de la marginea localitatii Soimus.

Este totodata ultimul obstacol in calea finalizarii celor 22 de kilometri de pe acest tronson.

Potrivit reprezentantilor CNAIR, care au postat noi imagini de pe santier, lucrarea se apropie de finalizare, iar conform constructorilor, cel tarziu la sfarsitul lunii iulie va fi inaugurata soseaua de mare viteza intre Deva (Soimus) si Ilia.

Cei aproximativ 22 de kilometri de pe lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva sunt in lucru inca din 2014.

Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in 2017 au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.

Asadar, atat lotul trei (21 de kilometri), cat si lotul patru al Autostrazii Lugoj – Deva (22 de kilometri, intre Deva si Ilia) vor fi finalizate in vara acestui an.

Odata incheiate cele doua loturi, din Autostrada Lugoj – Deva, de 100 de km, raman in continuare in aer aproape 13 kilometri de pe tronsonul 2, intre Holdea si Margina, aflati chiar la mijlocul soselei de mare viteza, si pentru care CNAIR nu a reusit nici pana acum sa gaseasca un constructor, dupa ce au fost scosi din contractul initial, dupa ce s-a stabilit ca trebuie amenajate noi tuneluri pentru ursi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. 5 ani pentru 22 de km o mare rusine ! Fara tunel fara relief deosebit

  2. ooo stai sa vezi cei 13km lipsa o sa fie gata in cel mai fericit caz in „douăzeci treizeci „

  3. Ok.Pana la urma cand se deschide aceasta minune de autostrada ? Deci eu … cu cine votez?….