Noutati :

Moartea, tot mai scumpa la Timisoara: cresc tarifele pentru locurile de veci din cimitirele Primariei. Lista noilor preturi pentru inmormantari!

9 februarie, 2014 - 09:41 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Moartea devine tot mai scumpa in capitala Banatului. Consiliul Local Timisoara majoreaza tarifele pentru serviciile funerare, dar si tarifele pentru permisele de lucru si cele de concesionare a locurilor de veci practicate in cimitirele municipalitatii. Cresterea tarifelor cu 3,98% se face in functie de rata de inflatie stabilita pentru 2013, se arata intr-un proiect de hotarare ce va ajunge la sfarsitul lunii pe mesele consilierilor locali.

Unele preturi nu au mai fost reactualizate de acum 4 ani, iar altele de acum 2 ani. Potrivit referatului care insoteste proiectul de hotarare „in luna ianuarie 2014 s-a indexat cu rata inflatiei corespunzatoare anului 2013 redeventa pe care o au de achitat la bugetul local societatile concesionare ale cimitirelor, conform contractelor de concesiune”.

„Astfel, se impune modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate in cimitirele apartinand Primariei Timisoara, prin indexarea cu rata inflatiei stabilita pentru anul 2013, adica 3,98%. De asemenea, se impune majorarea tarifelor permiselor de lucru si locurilor de veci cu acelasi procent de 3,98%”, se mai arata in referat.

Asadar, pentru saparea unei gropi pentru inhumarea unui adult, tariful creste de la aproape 210 lei la aproape 220 de lei, in timp ce pentru saparea unei gropi pentru un copil de pana la 14 ani se va plati 111 lei, fata de 106,7 lei, cat era pana in prezent. Aceasta in vreme ce tariful pentru inhumarea unui adult ajunge 190,6 lei, marit de la 183,3 lei, iar cel pentru inhumarea unui copil pana la 14 ani ajunge la 96,2 lei, marit de la 92,5 lei.

Un loc de veci ajunge, dupa noile preturi, la 96,4 lei pe 7 ani, fata de 92,7 lei cat era pana acum, pe cand concesionarea unei casete pentru urna pe 45 de ani costa 363,1 lei, fata de 349,2 lei.

Vedeti restul tarifelor!

CITESTE SI:

Ungurii ne ard mortii! Incinerarea cadavrelor in Ungaria este mult mai ieftina decat in Romania

Capele in cimitire doar cu aprobare de la Consiliul Local! Afla ce spune noul regulament al cimitirelor din Timisoara, votat de alesii municipali!

Moartea… o scumpa! Mafia locurilor de veci si taxele uriase fac din inmormantare o necesitate de lux la TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa mai adaugam ca cimitirele date in concesiune ,sunt OBLIGATE sa incheie contracte cu RETIM.In ideea ca odata cu concesionarea RETIM-ul a pierdut la venituri aprox 5miliarde lei vechi (atat se strangea din taxa pe care o platea primaria TM catre RETIM inainte de concesionare ).Acum greii din RETIM urla ca din gura de sarpe ,ameninta ,se milogesc in fata primarului pt ai obliga pe castigatorii concesiunilor sa incheie neaparat contracte cu firma de casa a primariei .Onor primarul in intelepciunea sa a asmutit „javrele”locale ,slugarnici si obedienti asupra administratorilor cimitirelor concesionate pt incheierea contractelor cu RETIM la tarifele preferentiale ale acestora.
    Acum ca o noutate (si nu prea) :director salubritate 15400euro/luna la RETIM,un lucrator salubritate 1500 ron …..Plus ca e an electoral…..

  2. Eu am crezut ca vor creste tarifele de ingropare ca sa ne bage mai adanc in pamant. Cand colo, astia indexeaza groapa. Sau altfel spus, un mort din 2014 face mai multa mizerie decat unul din 2013. Sau poate nu inteleg eu bine conceptul asta cu economia de piata si cu liberalizarea preturilor. Ma rog, o fi chestiune de calcule economice alambicate. Probabil trebuie si directori la gropari, iar un director competent in ziua de astazi nu il platesti „subtire”. Ca nu iese groapa bine. :))

  3. INCINERAREA este rezolvarea tuturor problemelor.E economic,ecologic, ieftin….insa BOR se impotriveste, pentru ca de lumea se desteapta e grav…restul il stiti..

  4. Ar trebui desfiintate toate cimitirele di facute parcuri. Nu au copii unde sa se joace, suntem sufocati de praf, si noi folosim spatiul pentru morti. Parca am fi in epoca de piatra