Noutati :

Mita electorala va fi pedepsita prin lege. Candidatii si votantii prinsi ca dau sau ca iau spaga risca inchisoarea

23 iunie, 2011 - 02:44 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Candidatii nu vor mai putea folosi alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produsele din tutun sau bani pentru atragerea votului electoratului. Plenul Senatului a decis  sanctionarea acestor „daruri” cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani pentru cel care ofera mita electorala, si pana la un an pentru cel care o primeste.

Pentru a intra in vigoare proiectul trebuie sa treaca si de camera decizionala, cea a deputatilor.
Initiata de la mai multi parlamentari social-democrati, initiativa legislativa prin care mita electorala va fi sanctionata cu inchisoarea atat in cazul celor care ofera, cat si in cazul celor care primesc mita electorala a fost adoptata miercuri de senatori cu 104 de voturi pentru, 2 abtineri si 2 voturi impotriva.

Este considerata mita electorala acordarea de „produse cu o valoare economica semnificativa precum marfurile alimentare sau nealimentare, cum sunt: alimentele, bauturile alcoolice sau nealcoolice, produsele din tutun.
Oferirea de bani, bunuri, ori alte foloase, in timpul campaniei electorale, de catre candidat ori prin intermediari in scopul de a determina un anumit vot se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

In cazul celor care primesc mita electorala sanctiunea este inchisoarea de la 3 luni la un an de zile sau amenda. In ambele cazuri, si tentativa se pedepseste.

Singurele lucruri care pot fi oferite de viitorii candidati sunt afisele, pliantele, cartile postale, ilustratele, brichetele, chibriturile, calendarele, pixuri, sepci, tricouri, esarfe, fulare, inscriptionate cu insemnele partidului politic.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...