Noutati :

Misiune economica a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis finalizata cu succes. Oamenii de afaceri din judet vor colabora cu chinezii

2 iunie, 2018 - 11:57 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Aproape 40 de agenti economici din Timis, interesati sa lege parteneriate cu oameni de afaceri din China. Acestia s-au intalnit in cadul Targului International CHINA SMART EXPO Budapesta 2018, desfasurat in 31 mai si 1 iunie, si au discutat despre posibile colaborari.

„Camera de Comert din Timisoara organizeaza, pentru a doua oara aceasta misiune economica de vizitare a China Smart Expo, o manifestare expozitionala de mare anvergura, care la aceasta editie a reunit peste 300 de firme din China. Delegatia de afaceri timiseana a fost formata din 38 de firme, intalnirile de afaceri au fost de succes, au fost cate minim 6 intalniri care au fost realizate inainte de eveniment, iar la fata locului fiecare dintre firme a mai avut, in plus, alte intalniri de afaceri, pentru ca cele 300 de firme chineze au fost structurate in 3 mari sectoare: un sector dedicat activitatilor de import-export, adica firme care doreau sa exporte in tarile est-europene, o a doua sectiune adresata studiilor academice, cultura-sport, invatamant, iar noutatea absoluta a editiei a fost cea de-a treia sectiune, in care camerele de comert din cateva tari au avut standuri nationale, in care cate o persoana a reprezentat un grup de firme care dorea sa exporte in China. Asadar, cele 38 de firme care au facut parte din delegatia Camerei de Comert din Timisoara au avut posibilitatea ca, in afara de cele 6 intalniri facute anteeveniment sa mai aiba si multe alte contacte si se pare ca unele dintre acestea se vor finaliza si cu precontracte sau contracte. A fost o misiune reusita, firmele timisene au plecat din Budapesta multumite de acest eveniment”, a spus Rodica Olinic, reprezentantul CCIAT.

„Am avut o participare extrem de numeroasa si bine reprezentata, din aproape toate domeniile: de la comert, care a predominat, pana la industrie, agricultura, turism. Apreciez ca a fost o misiune extrem de reusita, avem si participanti care au incheiat contracte, participanti care desfasoara deja activitati premergatoare infiintarii unei linii de distributie in Romania a unor produse chinezesti. Cred ca toata lumea a fost multumita”, a completat Darius Georgiu, vicepresedintele CCIAT.

Oamenii de afaceri care au participat la targ au avut intalniri cu expozantii chinezi, iar unii dintre ei chiar au facut primiii pasi pentru o colaborare fructuoasa.

„Din punctul meu de vedere, aceasta misiune economica previzioneaza un succes. Se pare ca va fi un parteneriat intre firma mea si o firma chineza, pe distributie si mentenanta pe anumite utilaje. Organizarea a fost foarte buna si am avut facilitatea de a contacta foarte usor parnerei chinezi. Cei de aici o sa ne ofere suportul birocratic si in functie de ce probleme vom intampina, vom primi ajutor”, a spus Razvan Toderas, reprezentantul unei companii din Timis.

„Reprezint o firma de consultanta pe mai multe domenii, iar aici a fost un prim contact cu companii din China care activeaza pe mai multe domenii, atat in invatamant cat si in servicii turistice. In urma acestor intalniri, putem prestabili mai multe oportunitati de colaborare. Sunt foarte deschisi si au o motivatie foarte mare de a intra pe pietele europene cu produsele si serviciile lor”, a completat Ionut Marcu, un alt agent economic prezent la China Smart Expo.

Targul China Smart Expo este unul dintre cele mai mari evenimente de gen din Europa Centrala si de Est si reuneste aproximativ 300 de companii, din domenii precum IT, industrie agro alimentara, constructii, imobiliare, industrie chimica sau constructii de masini.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...