Noutati :

Misiune economica a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis finalizata cu succes. Cu cine vor colabora oamenii de afaceri din judet?

5 iunie, 2017 - 01:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Peste 20 de agenti economici din Timisoara, interesati sa lege parteneriate cu oameni de afaceri din China. Acestia s-au intalnit in cadul Targului International CHINA SMART EXPO Budapesta 2017, intre 31 mai si 2 iunie, si au discutat despre posibile colaborari.

„O delegatie de afaceri formata din 25 de reprezentanti de firme, nu numai din judetul Timis, ci si din Giurgiu, Olt sau Arad, a participat trei zile la o misiune economica de vizitare a unei expozitii de produse din China. Evenimentul a reunit un numar de aproximativ 300 de firme, comercianti, producatori, distribuitori de o varietate de produse, de la textile, IT, tot ceea ce inseamna echipamente si articole de uz casnic, produse destinate industriei auto. Firmele au avut mai multe intalniri de afaceri, iar in cursul celei de a doua zi au fost primite de conducerea entitatii care a organizat aceasta deplasare. Cred ca fiecare dintre cele 25 de firme a avut macar un contact de afaceri care probabil se va concretiza ulterior in contracte, precontracte sau activitati de import-export”, a spus Rodica Olinic, consilierul de relatii publice al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Oamenii de afaceri care au participat la targ au avut intalniri cu expozantii chinezi si spera ca, intr-un viitor cat mai apropiat, sa dezvolte parteneriate cu acestia.

„Societatea noastra realizeaza mobilier pentru sectorul public si privat, dar mai nou, in ultimul an, am inceput comertul produselor din China: scaune manageriale, scaune office. Am fost plăcut impresionati sa gasim la acest targ astfel de produse realizate de catre furnizorii nostri certificati din China, pe care i-am intalnit si la targurile mari din China. Mai mult decat atat, am fost placut impresionata sa gasesc deschiderea organizatorilor de a colabora cu piata romaneasca si pe viitor, pentru a facilita importurile”, a spus Alinda Neagu, reprezentantul unei firme de mobilier din judetul Timis.

 

„Am reusit sa spicui ceva din zona ambalajelor si echipamentelor de promovat reclama pe ecranele cu led. Astea au fost cele doua mari directii si am reusit sa gasesc parteneri de dialog. Am mai colaborat cu chinezi, am fost in 2005 si 2006 in China, de unde am important niste ecrane cu led care functioneaza in Timisoara cu brio”, a spus Radu Dimeca, reprezentantul unei alte companii.

Targul China Smart Expo este unul dintre cele mai mari evenimente de gen din Eurpa Centrala si de Est si reuneste aproximativ 600 de companii, din domenii precum IT, industrie agro alimentara, constructii, imobiliare, industrie chimica sau constructii de masini.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...