Noutati :

Misiune de explorare pe ‘planeta’ Aquapic. Concurs de rovere, la Timisoara

26 noiembrie, 2018 - 04:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Eveniment inedit, saptamana aceasta, la Centrul experimental pentru copii Aquapic. Este vorba despre Competitia Nationala de Rovere Exo-RO 2018, eveniment organizat de Agentia Spatiala Romana (ROSA) si Biroul European de Resurse pentru Educatie Spatiala (ESERO Romania), in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, Asociatia Banat IT, Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey.

Competitia se va desfasura vineri, 30 noiembrie intre orele 11 si 15, la Centrul Aquapic (fosta Uzina de apa industriala), de pe str. Mistral nr. 1, interval in care sunteti bineveniti oricand sa vedeti roverele in actiune si sa ii cunoasteti pe concurenti.

Exo-RO este la a treia editie si are loc pentru prima oara in Timisoara. Cei peste 40 de elevi de liceu, calificati in concurs au de indeplinit cateva misiuni ce simuleaza un scenariu de explorare planetara. Ei trebuie sa demonstreze capacitatea de a controla de la distanta roverele, vehiculele-roboti construite de ei, prin parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Probele de concurs se vor desfasura in fostul bazin de decantare al uzinei de apa. Nivelul apei in zona de concurs va fi intre 5 si 10 cm, iar roverele au dimensiuni limitate (masa maxima 2,5 kg, dimensiuni lineare 40x30x20 cm).

In cadrul evenimentului, accesul publicului va fi permis in grupuri, la orele 12, 12:30 si 13, cand concurentii, impreuna cu echipa ROSA/ESERO vor prezenta robotii, manevrarea si construirea lor, iar echipa Aquapic ii va antrena pe cei mici, prin joc, in explorarea si cunoasterea fostei Uzine de Apa Industriala. In caz de timp nefavorabil, evenimentul va fi anulat pentru public.

Centrul experimental pentru copii Aquapic a fost realizat in anul 2017 de Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey, cu sprijinul ING Bank Romania, numarandu-se printre proiectele castigatoare ale competitiei Urbaniada. Aquapic promoveaza educatia informala, prin joc si experiment, si este destinat grupurilor de elevi, insotiti de cadre didactice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...