Noutati :

Mircea Purceld, candidat PP-DD Colegiul 1 Senat Timisoara: Decembrie, luna in care ne comemoram eroii

3 decembrie, 2012 - 09:44 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
1

                Ziua Nationala, care ar trebui sa fie o zi a bucuriei, a unitatii, a mandriei de a apartine acestui neam, ii gaseste pe romani, de la un an la altul, mai dezbinati, mai saraci, mai coplesiti de griji, de necazuri, de problemele, din ce in ce mai multe, carora trebuie sa le faca fata zilnic.
Salariile mici, pensiile care sunt o bataie de joc, ca sa nu mai vorbim de situatia dramatica a celor care nu au un loc de munca si sunt lipsiti, astfel, de certitudinea ca vor avea ce pune pe masa copilului care merge la scoala, toate acestea si multe altele fac ca ziua, care ar trebui sa-i adune laolalta pe cei care au mai ramas in aceasta tara, sa fie o zi a tristetii, a deznadejdii, a lipsei de speranta intr-un viitor mai bun.
Principalii vinovati de toate acestea sunt politicienii care, o data ajunsi in functii, uita de cei care i-au trimis acolo sa le reprezinte interesele. Manati de interese personale si orbiti de razboiul pe care il poarta cu adversarii politici, pe care nu ii considera parteneri de competitie, ci dusmani, acestia nu reusesc sa se ridice la inaltimea inaintasilor care, coaguland toate fortele natiunii, au facut posibil actul de la 1 Decembrie 1918.
Cu inima spre acele vremuri, dar cu privirea inainte, spre viitor, Mircea Purceld, candidatul timisorenilor in Colegiul 1 Senat, cere sa schimbam prezentul, pentru ca, macar in ceasul al doisprezecelea, clasa politica sa se intoarca cu fata spre popor, spre oamenii care dau viata proiectului inceput la 1 Decembrie 1918.
„E timpul ca oamenii politici sa inteleaga ca, daca primesc un mandat din partea alegatorilor, inseamna ca isi asuma sarcina de a servi interesele acestora, de a fi in slujba lor zi de zi si de a nu uita nici o clipa ca nu devin stapani, ci slujbasi ai interesului public”, declara Mircea Purceld.
„Si daca Ziua Nationala n-a reusit sa-i trezeasca pe politicieni, le atrag respectuos atentia ca, tot intr-un decembrie, in 1989, uniti intr-un suvoi al libertatii care a faramat zagazurile unei dictaturi, romanii au dat de pamant cu toti cei care, cocotati la putere, au uitat ca sunt slujitorii poporului, si nu stapanii acestuia. De aceea, le cer tuturor celor aflati in competitia politica, sa nu uite ca au aceasta libertate datorita jerfei unor eroi care, in Decembrie 1989, au iesit in fata tancurilor cu piepturile goale. Tot ceea ce facem in aceste zile – si nu numai – trebuie sa arate respect fata de acesti eroi, fata de memoria lor si fata de familiile indoliate ale acestora”, este apelul lui Mircea Purceld.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cica „schimbam prezentul”. Azi lumea vrea schimbare…detasare de tot ceea ce inseamna PDL (ARD) si o noua viziune intr-un viitor lipsit de prezenta acestora.